Dostupni linkovi

Samsung predstavio novi pametni telefon Galaxy S3


Galaxy S3
Galaxy S3
Analitičari kažu da je popularnost prošlog modela Galaxyja bila najveći faktor uspjeha firme i preuzimanja prvog mjesta po prodaji mobilnih telefona u svijetu od Nokie.

Glasnogovornici Samsuga su rekli da je njihov novi Super Amoled displej za 22 posto veći od prethodnika, ali da sam uređaj nije mnogo veći.

Zahvaljujući tome, Samsung ima malo veći ekran nego HTC One X, model njihovog najvećeg rivala. Galaxy S3 će imati ekran od 12,2 centimetra.

Proizvođači smatraju da će inteligentne funkcije kamere zajedno sa tehnologijom prepoznavanja lica korisnicima pružiti drugačije iskustvo.

Npr. prednja kamera od 1,9 megapiksela, koja se koristi za video pozive, će identifikovati oči korisnika i neće se ugasiti sve dok korisnik gleda u nju. Glavna kamera ima 8 megapiksela.

Na telefonu će se naći i S Voice, poboljšana kontrola glasom. Pomoću nje možemo telefonu reći da pušta muziku, reguliše ton, šalje poruke ili da fotografiše.

Neki od eksperata su rekli da je Samsung pomogao Androidu da postane najkorišteniji operativni sistem na pametnim telefonima, piše BBC.

''Važnost Galaxyja S3 za Samsung se ne smije potcijeniti. Kompanija je stvorila reputaciju proizvodnje pametnih telefona sa Androidom koji se moraju imati i u tom procesu je postala glasnogovornik Androida'', rekao je Adam Leach, analitičar sa Ovuma.

Galaxy S3 će biti dostupan u dvije boje, plavoj i mramorno bijeloj. Druge opcije će postati dostupne krajem godine.

Mobitel će se u Evropi moći nabaviti krajem maja.
XS
SM
MD
LG