Dostupni linkovi

Sahranjen Janukovičev najmlađi sin


Janukovičev sin navodno sahranjen na Krimu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Najmlađi sin zbačenog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča sahranjen je u ponedeljak na Krimu, svega nekoliko dana pošto su se u javnosti pojavile informacije o njegovoj pogibiji u Rusiji.

Janukovič mlađi, koji se poput njegovog oca takođe zove Viktor, sahranjen je na vojnom groblju u krimskom lučkom gradu Sevastopolju.

Agencija Kriminform javila je da su sprovodu prisustvovali njegov otac i drugi rođaci, dok je groblje bilo okruženo jakim snagama bezbednosti.

Viktor Janukovič mlađi
Viktor Janukovič mlađi

Informacije o smrti Viktora Janukoviča mlađeg pojavile su se u nedelju 22. marta, iako je prema nekim navodima stradao dva dana ranije.

Kombi kojim je upravljao propao je kroz tanak led u Bajkalsko jezero, a osim Janukoviča u vozilu je bilo još pet osoba.

Partija regiona čiji je bivši lider njegov otac saopštila je da život mladog Janukoviča “tragično okončan 20. marta.” U saopštenju se ne navodi kako je preminuo.

Anton Herašenko, poslanik i pomoćnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, napisao je na društvenoj mreži Fejsbuk daje vozilo kojim je Janukovič mlađi upravljao potonulo u Sibirsko jezero pošto je prethodno bilo nakrivljeno na vozačevu stranu.

Naveo je i da je preostalih pet putnika preživelo nesreću.

Viktor Janukovič, koji je stradao u 33. godini, nekoliko puta je biran za poslanika ukrajinskog parlamenta.

Ruski zvaničnici još nisu potvrdili njegovu smrt. Dmitri Peskov, portparol ruskog predsednika Putina, i Vladmir Kolokovec ministar unutrašnjih poslova odbili su da govore o tome. Informacija o smrti Janukoviča mlađeg uklonjena je sa sajta ruskog Ministarstva vanrednih situacija ubrzo pošto je postavljena.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova još nije dobilo odgovor ruskoh zvaničnika na upit povodom smrti Viktora Janukoviča mlađeg.

Njegov otac, zbačeni predsednik Ukrajine, pobegao je iz te zemlje februara 2014. nakon nekoliko meseci masovnih protesta zbog toga što je državni vrh odbijao da razvija jače veze sa Evropskom unijom i umesto toga Kijev nastojao dodatno da približi Moskvi.

  • Slika 16x9

    Milan Nešić

    Reporter i novinar beogradskog biroa Radija Slobodna Evropa od septembra 2012. do februara 2019. Uređivao i vodio dnevne radijske informativne emisije. Sa terena izveštavao o razornim poplavama koje su pogodile Srbiju proleća i jeseni 2014. godine, u saradnji sa kolegama uradio desetine reportaža sa balkanske migrantske rute, kako iz Srbije, tako i iz Mađarske i Makedonije. Bavio se dnevno-političkim, ekonomskim, društvenim i temama iz oblasti evrointegracija Srbije. Kada se ne bavi najvećom strašću, novinarstvom, uživa sa svojim timom - Aleksom i Dušicom.

XS
SM
MD
LG