Dostupni linkovi

Ambasada SAD u Srbiji uručila humanitarnu pomoć za Ukrajinu


Predstavnik ambasade SAD John Ginkel i ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič tokom dodele humanitarne pomoći ispred ukrajinske ambarade u Beogradu, 14. mart 2022.
Predstavnik ambasade SAD John Ginkel i ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič tokom dodele humanitarne pomoći ispred ukrajinske ambarade u Beogradu, 14. mart 2022.

Otpravnik poslova ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu John Ginkel uručio je 14. marta ambasadoru Ukrajine u Srbiji Oleksandru Aleksandroviču humanitarnu pomoć za tu zemlju.

Pomoć u lekovima i drugim medicinskim i higijenskim sredstvima, hrani i ostalim potrepštinama za građane Ukrajine, prikupili su zaposleni u ambasadi SAD u Srbiji.

"Nijedan ruski tenk, niti bilo koja količina lažnih vesti Kremlja ne mogu da pariraju snazi ukrajinskog naroda, niti rešenosti demokratskih država da se zajedno suprotstave ruskoj agresiji", napisao je predstavnik ambasade SAD John Ginkel na Twitteru.

Donacija je uručena u ambasadi Ukrajine u Beogradu.

Rusija je 14. marta nastavila napade na Ukrajinu koje je započela 24. februara.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR) saopštila je da je do 13. marta potvrđena smrt najmanje 636 civila, uključujući 46 dece.

Stvarni broj ubijenih je verovatno mnogo veći, navodi se u izveštaju, budući da ima kašnjenja u prijemu i potvrđivanju izveštaja iz mesta gde se vode borbe kao što su Harkiv i Mariupolj.

Trudnica, čija je fotografija 9. marta obišla svet nakon bombardovanja porodilišta u Mariupolju je preminula. Pri porođaju izgubila i bebu.

Majka i beba preminule poslije napada na porodilište u Mariupolju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00
XS
SM
MD
LG