Dostupni linkovi

Osude Tadića na mitingu u Banja Luci



(FOTOGALERIJA: Protest podrške Mladiću u Banja Luci, 31. maj 2011)

Maja Bjelajac

Učesnici banjalučkog mitinga podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću nosili su transparente na kojima je pisalo „Rusijo majko, Srbijo maćeho“, „Ko izdade našeg Ratka, sudbina mu bila kratka“ i "Tadiću ustašo“.

Najveći broj učesnika skupa su bili članovi boračkih organizacija iz opština širom RS.

Mitingu podrške prisustvovali su predstavnici SDS-a, SNSD-a, predstavnici Srpske pravoslavne crkve iz RS, kao i rukovodstvo entitetske boračke organizacije.

Osim podrške generalu Mladiću, ton koji je preovladavao na mitingu jeste zapravo osuda predsjednika Srbije Borisa Tadića za, kako učesnici mitinga smatraju, izdaju generala Mladića i srpskoga naroda.

Predstavnici boračke organizacije RS iznijeli su nekoliko zahtjeva entitetskim institucijama, među kojima su osnovni da se u budžetu RS odrede sredstva za odbranu optuženih za ratne zločine u Hagu, bivšeg predsjednika RS Radovana Karadžića, genarala Ratka Mladića, kao i za ostale Srbe optužene pred Sudom i Tužilaštvom BiH.

Traži se da se prouče optužnice Karadžiću i Mladića i argumentovano pobiju navodi iz njih, a kako je rečeno, prije svega za udruženi zločinački poduhvat ili genocid koji se diže na nivo organizovanja sa vrha RS.

Skup je trajao sat vremena i protekao je bez incidenata.

Sve o Ratku Mladiću


Sve o hapšenju optuženika za genocid i zločine protiv čovječnosti nakon 15 godina bježanja od pravde. Svjedočenja, analize, komentari, multimedija.
XS
SM
MD
LG