Dostupni linkovi

Ružica iz Tomislavgrada najvatreniji navijač Manchester Uniteda


Ružica u teatru snova
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00
Sedamnaestogodišnja Ružica Kelava iz Tomislavgrada već osam godina nije propustila nijednu utakmicu engleskog tima Manchester Uniteda. I ne samo to, ona skuplja navijačke rekvizite, postere, privjeske, knjige i sve što je vezano za momčad Alexa Fergusona.

Jedan od najvatrenijih navijača Manchester Uniteda ustvari je navijačica.

Sedamnaestogodišnja Ružica Kelava iz Tomislavgrada doslovno živi za ovaj engleski klub. Već osam godina, koliko prati United, nije propustila niti jednu utakmicu.

„Općenito, interes za nogomet je počeo s evropskim prvenstvom u Portugalu, Tad sam prvi put pogledala utakmicu – i to je bila ljubav na prvi pogled. Nisam imala omiljenu ekipu, ali kao i kod svake cure, prava ekipa je ona gdje igra Ronaldo, pa sam tako preko njega došla do Manchestera i do svoje najveće ljubavi danas. Ništa ne smijem propustiti, sve me zanima i pratim ne samo Manchester nego i igrače, njihov privatni život i sve što se odvija. Sve me zanima“, priča ona.

Iako se većina pripadnica ljepšeg spola u vrijeme odigravanja utakmica drži podalje od malih ekrana, Ružica doslovno tjera sve oko sebe i uživa u devedesetminutnoj poslastici:

„Utakmice gledam sama kod kuće. Svi napuste kuću jer znaju da sa mnom ne mogu gledati utakmicu zato što mi sm8. godiner eta sve. Sve se isključi, samo je TV uključen - i ja sama. Svaka pobjeda je dobro došla i najdraže pobjede su mi protiv gradskog rivala Manchester Citya, ali utakmica u kojoj smo najviše dominirali bila je davne 2008. godine kada smo pobijedili Romu 7:1. To je bila utakmica godine. Ali sastav je bio drukčiji. Tada je igrao još i Cristiano Ronaldo, pa je priča za sebe.“

O idealnoj postavi

Početkom studenog prošle godine, na poseban način okrunila je priču sa jednim od najuspješnijih engleskih i europskih klubova.

„Kad smo došli u Manchester, prvo je bio obilazak grada. Oko stadiona nisu mi dali da uđem, jer su rekli da je bolje da prvi put na Traffordu budem kada je utakmica zbog atmosfere. Utakmica je bila 3. 11. i to je bio najbolji dan mog života. Mislila sam da ću se moći suzdržati, ali kad sam se popela gore i vidjela sve igrače, odmah sam krenula plakati. Osjećaj je savršen, jer u tom trenutku ništa drugo ne znaš, ne želiš čuti ništa drugo, samo gledaš u njih i ne vjeruješ. Neopisivo i nešto što se mora ponoviti - jer ne mogu ostati samo na jednom putovanju“, kaže Ružica.

Istinskim ljubiteljima nogometa nije bitno jesi li žena ili muškarac, tvrdi Ružica. Priče i negativna komentiranja samo su joj, kaže, vjetar u leđa:

„Muškoj strani publike je drago da postoji navjačica, da prati nogomet. A ženska strana - neki su zadovoljni, nekima je drago, a primijetim i ljubomoru kod nekih cura. Ja sam primijetila da ima pozitivnih komentara od strane muške populacije. Na članak koji je izašao u Bljesku bili su samo pozitivni komentari. Našao se poneki negativan komentar jer neki smatraju da se pretvaram i da sve što sam rekla nije istina.“

Samo nekoliko minuta provedenih s ovom djevojkom bilo je dovoljno da potvrdi svoje znanje o ovome klubu:

„Najdraža postava: David Degea na golu, Rafael, Ferdinanad, Nemanja Vidić, Evra, Valencia, Kerik, Scholes, Jang, Wayune Ronney i Robin. Volim ih sve, ali Wayune Ronney mi je najdraži. Mislim da je on najbolji u Manchesteru, da je on taj oslonac i da bez njega ne mogu da funkcioniraju“, smatra Ružica.

Navijački rekviziti, posteri, privjesci, kniige, sve vezano za Manchester United na jednom je mjestu. Ova sedamnaestogodišnjakinja ugostila nas je u svome domu:

„Kad gledam njihovu stranicu vidim da imam većinu knjiga, rekvizita, postera, brošura, ali namjeravam nabiviti još nekih stvari na idućem putovanju. Cijena nije bitna jer ću se ja odreći nekih stvari kojih se možda neke druge cure ne bi odrekle u mojim godinama.“


Momčad Alexa Fergusona doživljava kao svoju obitelj. Stoga se nada kako će imati priliku ponovno zagaziti na Old Trafford i opet si u životu priuštiti najboljih devedeset minuta.
XS
SM
MD
LG