Dostupni linkovi

Putin mecena novoj ljepotici


Yana Lapikova
Slika je ovakva. Vladimir Putin najmoćniji čovjek u Rusiji, pogledom luta prema zgodnoj djevojci, napuhanih usana, bivšoj sudionici natjecanja u ljepoti Miss Moskva.

Njemu se sviđa njen pupak i cijeni njenu sklonost prema čipkastom rublju. Ukratko, premijer voli ono što vidi.

Njegov interes ne čudi. Poznat i po tome kako “golim prsima” prohodi po ruskim pustinjama i tajgama, Putin očito “boluje” od viška testerona koje želi potrošiti. No, on je odlučio fantaziju pretvoriti u stvarnost.

Žena koja je u slobodno vrijeme napravila tek nekoliko fotografija, Yana Lapikova, postala je službena fotografkinja premijera.

To, se naravno moglo pročitati po raznim ruskim blogovima, i prije, ali i nakon što je premijerov glasnogovornik Dmitry Peskov potvrdio da je Lapikova zaposlena.

Istina, još je na probnom radu. Nova Putinova prijateljica kaže kako je njen smisao za fotografiju njena prednost, a karijeru modela smatra greškom.

Vladimir Putin i Alina Kabaeva, arhivska fotografija
Peskov kaže da je ona dobila posao zbog svojih profesionalnih sposobnosti - ali otkad je Rusija zemlja koja se temelji na individualnim sposobnostima, pitaju se mnogi građani koji piše on line portalu Livejournal.ru:

"Što će Kabaeva reći o ovom?!" pita jedan bloger, aludirajući na glasoviti ritmičku gimnastičarka Alinu Kabaevu, koja je također stekla slavu zahvaljujući glasinama da je Putinova ljubavnica. Kabaeva je postala zastupnica u Dumi.

"[Putin] joj kaže: 'Idi naprijed, pucaj!'", zgodno primjećuje jedan bloger, aludirajući na rusku riječ “snimaj” što se može odnositi i na fotografiju, ali i na skidanje odjeće.

"Ona bi se trebala nalaziti na posterima “Ujedinjene Rusije” šali se drugi. Ujedinjena Rusija je stranka u kojoj su i Putin i Medvedev.

Ali Lapikova bi se za tu ulogu morala natjecati. Naime, predsjednik Dmitrij Medvedev ima svoju osobnu fotografkinju. Katya Shtukina nije manje atraktivna.

Prema britanskom tabloidu "Daily Mail", ova "borba lutkica" mogla bi bi se nazvati probnim ratom u kojem se žene koriste kao municija. One su nešto poput asa iz rukava za Putina i Medvedeva, a uoči odluke o tome koji će se od njih dvojice kandidirati za predsjednika iduće godine.

Dame imaju ono što je potrebno.Vladimir i Dmitrij mogu se nadati da će ih predstaviti u najboljem mogećem svjetlu.
XS
SM
MD
LG