Dostupni linkovi

Ruski tinejdžer detonirao eksploziv u vjerskoj školi, 11 ranjenih


Škola u kojoj se desila eksplozija osnovana je 1360. godine u Serpukhovu, oko 95 kilometara od Moskve

Osamnaestogodišnji maturant vjerske škole u blizini Moskve detonirao je eksplozivnu napravu unutar školskog objekta, ranivši sebe i još 10 tinejdžera.

Ombudsman za djecu za oblast Moskve Ksenija Mišonova rekla je 13. decembra da su osumnjičeni i 10 učenika ranjeni u eksploziji u pravoslavnoj srednjoj školi koja se nalazi pored manastira u gradu Serpuhovu.

"Jedan tinejdžer je odbio hospitalizaciju, ostali su smješteni u različite bolnice u Podmoskovlju. Njihovi životi su van životne opasnosti", rekla je Mišonova, ne dajući informacije o stanju navodnog napadača.

Zvaničnici moskovske regionalne policije ranije su rekli da je osumnjičeni bombaš teško ranjen.

Mediji navode da je navodni bombaš preminuo nakon što je izgubio nogu i značajnu količinu krvi, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Neki izvještaji identificirali su osumnjičenog kao bivšeg učenika pravoslavne gimnazije.

Istražni komitet je saopštio da je pokrenuo istragu protiv napadača zbog pokušaja ubistva i posjedovanja nedozvoljenih eksplozivnih supstanci.

Novinska agencija Interfaks citirala je izvor blizak policiji koji je rekao da je, prema preliminarnim istragama, osumnjičeni bombaš maltretiran dok je bio student na toj instituciji.

Prema izvještavanju RIA Novosti, Interfax, Baza, 112 i TASS-a
XS
SM
MD
LG