Dostupni linkovi

U ruskom napadu na gradove na istoku Ukrajine najmanje pet poginulih


Policajac stoji u blizini uništenog automobila i pokrivene žrtve na mjestu ruskog raketnog napada u selu Zoločiv, oblast Harkiv, Ukrajina, 1. maja 2024.
Policajac stoji u blizini uništenog automobila i pokrivene žrtve na mjestu ruskog raketnog napada u selu Zoločiv, oblast Harkiv, Ukrajina, 1. maja 2024.

Pet osoba je ubijeno 1. maja u odvojenim ruskim napadima na istoku Ukrajine. Lokalni zvaničnici navode da su ruske snage ispalile rakete i bombe koje su pogodile male gradove u Harkivskoj oblasti i Donjeckoj oblasti.

U sjeveroistočnoj Harkivskoj oblasti koja graniči sa Rusijom, u napadu bombom ubijena su dva civila, 38-godišnja žena i njen otac u automobilu, rekao je guverner ove oblasti.

Ujutro 1. maja "dvije vođene avionske bombe pogodile su centar grada Zoločiva", oko 15 kilometara od ruske granice, rekao je guverner Harkiva, Oleh Sinjehubov.

On je kazao da je ranjeno još 13 osoba, uključujući 11-godišnje dijete.

U Harkivskoj oblasti, blizu grada Kupjanska, takođe na istoku Ukrajine, u ruskom granatiranju poginula je 67-godišnjakinja u selu Leljukivka, dodao je Sinjehubov.

U Donjeckoj oblasti dvije osobe su poginule, a šest je povrijeđeno u gradiću Hirnik, oko 15 kilometara od linije fronta, rekao je guverner ove oblasti, Vadim Filaškin.

Dvije ubijene osobe su 57-godišnja žena i 64-godišnji muškarac, dodao je.

U artiljerijskim i napadima bespilotnih letjelica u Nikopolju, ranjene su četiri osobe, rekao je guverner oblasti, Serhij Lisak.

Rusija proteklih dana napada Odesu. U napadu 29. aprila poginulo je pet civila, a 23 su ranjena, rekli su zvaničnici.

U međuvremenu, rafinerija nafte u ruskoj Rjazanjskoj oblasti oštećena je u napadu dronom 1. maja, rekao je guverner ove oblasti na Telegramu.

Guverner Pavel Malkov naveo je da žrtava nije bilo.

Lokalno stanovništvo objavilo je video zapise na kojima se navodno vidi požar i eksplozije u rafineriji.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je presretnut dron iznad Rjazanjske oblasti, odnosno tri bespilotne letjelice iznad Voronješke oblasti i jedna iznad oblasti Kursk.

Od početka godine 18 ruskih rafinerija nafte oštećeno je u napadima dronovima.

Ukrajina većinu incidenata nije komentarisala.

XS
SM
MD
LG