Dostupni linkovi

U Rumuniji preminulo rekordnih 385 od korone


Pacijenti leže u hodnicima zbog nedostatka kapaciteta, bolnica u Bukureštu
Pacijenti leže u hodnicima zbog nedostatka kapaciteta, bolnica u Bukureštu

Rumunske zdravstvene vlasti prijavile su 8. oktobra 385 smrtnih slučajeva od COVID-19, što je novi rekord od početka pandemije, zbog čega su lekari pozvali na novo zatvaranje, prenosi redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, 357 je registrovano u poslednja 24 sata, dok su ostatak bili prethodni koji ranije nisu bili prijavljeni. Do sada je preminulo 38,542 lica od korona virusa

Broj novih infekcija koronavirusom u Rumuniji-državi članici EU sa drugom najnižom stopom vakcinacije-porastao je za 13.854 u poslednja 24 sata.

Rumunija, jedna od najsiromašnijih zemalja u EU, suočava se sa naglim porastom broja smrtnih slučajeva, pa je predsednik Klaus Johanis opisao četvrti talas kao „katastrofalan“. Rekordnih 15,037 infekcija registrovano je 5. oktobra.

U Rumuniji je od početka pandemije zabeleženo ukupno 1,332,221 slučajeva. Vozila hitne pomoći čekala su u redovima ispred nekoliko bolnica u Bukureštu i severoistočnom gradu Jaši da kreveti budu dostupni, prikazano je na domaćim televizijama.

Lekari u bolnici za zarazne bolesti u Lasiju pozvali su u petak vlasti da uvedu momentalni lokdaun kako bi suzbile infekcije. Samo jedan krevet za intenzivnu negu bio je dostupan 8. oktobra u zemlji sa 19 miliona stanovnika.

XS
SM
MD
LG