Dostupni linkovi

Rukavice sa nanotehnologijom će pomoći da ugrijete ruke RINKO 3


Ilustracija
Ilustracija
Zimi je teško održati ruke toplima. Rukavice često skidamo i teško je održati idealnu temperaturu.

Međutim, na tržištu postoje rukavice koje rješavaju te probleme. Naime, u njih su ugrađeni senzori koji detektuju kada se promijeni temperatura u nekom od prstiju, a onda rukavica zagrijava taj dio ruke.

Chaval Response-XRT rukavice, koje koštaju 390 dolara, su savršene za sve osobe koje mnogo vremena tokom zime provode u prirodi.

Ukoliko navučete rukavice, a jedan od vaših prstiju ima nižu temperaturu od ostalih, nanotehnologija u rukavici, koja je prisutna u obliku tankog sloja unutar rukavice, će detektovati ovu razliku temperatura i poslati više toplote ka tom prstu.

Kako se prst zagrijava, svojstva tankog sloja će se promijeniti i automatski smanjiti dotok energije do tog prsta. Rukavice su također i vodootporne.

"Umjesto žica mi koristimo tanke, ravne i fleksibilne materijale. Ovo je optimizirano rješenje koje se obično viđa u mobilnim telefonima i kompjuterskim čipovima, kako bi se maksimizirala upotreba dostupnog prostora. Ovdje smo iskoristili isti koncept", kazao je Mark Boone, suosnivač kompanije.

Rukavice imaju dovoljno energije za korištenje tokom četiri do šest sati. Međutim, stvarno vrijeme mogućnosti korištenja zavisi od mnogih faktora, kao što su temperatura, vlažnost, vjetar i temperatura ruku.
XS
SM
MD
LG