Dostupni linkovi

RTS: Zbog manjka ljudstva nije emitovana borba kosovske džudistkinje


Nora Đakova (Gjakova) nakon pobede u finalu, Tokio, 26. jul 2021.
Nora Đakova (Gjakova) nakon pobede u finalu, Tokio, 26. jul 2021.

Radio televizija Srbije (RTS) prekinula je u ponedeljak, 26. jula prenos Olimpijskih igara u Tokiju pred finalni meč džudistkinje sa Kosova, Nore Đakova (Gjakova), zbog manjka ljudstva.

Glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević u odgovoru Radiju Slobodna Evropa (RSE) navela je da je do propusta došlo zbog toga što je većini novinara javnog servisa u Tokiju određen karantin u trajanju od 14 dana.

“U našoj dnevnoj emisiji Olimpijsko popodne objavljujemo nastupe i osvojene medalje i sportista iz samoproglašene Republike Kosovo”, dodala je Kovačević u odgovoru za RSE.

Korisnici društvenih mreža ukazali su na ovaj propust koji se desio u jutarnjim časovima tokom prenosa Olimpijskih igara u Tokiju.

Na prekid prenosa reagovao je i portparol regionalne političke partije Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton upoređujući ovaj slučaj sa cenzurom koja je na RTS-u vladala tokom devedesetih godina.

Nora Đakova je 26. jula došla do zlatne medalje nakon što je u finalu pobedila Francuskinju Saru Leoni Kisiki (Léonie Cysiqu) i time donela drugu medalju za Kosovo na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. U subotu (24.jul) je zlatnu medalju osvojila džudistkinja Distria Krasnići (Krasniqi).

Kosovo po drugi put nastupa na Olimpijadi. Džudistkinja Majljinda Keljmedni (Majlinda Kelmendi) je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine Kosovu donela prvu zlatnu medalju.

Olimpijske igre u Tokiju su trebale biti održane prošle 2020. godine, ali su odložene zbog pandemije korona virusa.

XS
SM
MD
LG