Dostupni linkovi

RSE u Mrčajevcima nakon pada vojnog aviona


Avion u Mrčajevcima, foto:Vladimir Nikitović
Avion u Mrčajevcima, foto:Vladimir Nikitović
Vojni avion tipa "J-22 orao" srušio se u 12.30 u Mrčajevcima kod Čačka. Pilot Ivan Pantić se katapultirao, nije povređen i nalazi se na kontrolnom pregledu na VMA. Vojska je formirala komisiju koja će ispitati uzroke nesreće.

Lovac-bombarder tipa ’’Orao’’, kojim je major Ivan Pantić krenuo na probni let sa aerodroma Lađevci, srušio se u zaseoku Nerandžići, oko dva kilometra od mesta na kome se pilot prizemljio posle katapultiranja.

Nakon što se survao u livadu, avion se zapalio, a krhotine letelice raspršile su se po čitavom zaseoku i oštetile nekoliko najbližih kuća i pomoćnih objekata. Uglavnom su stradali crep i prozorska stakla.

O nesvakidašnjem prizoru u svom selu pričaju žitelji Mrčajevaca:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00
Direktan link

Ratko Nerandžić izvodio je majstorske radove na jednom objektu kada se dogodila scena koju, kako kaže, neće zaboraviti dok je živ.

„Kada je puklo gore u vazduhu, ja sam video pilota da je izleteo iz aviona. Avion je počeo da spiralno pada dole i pao je tu, na 50 metara od mene“, ispričao nam je Nerandžić.

Dvadesetak meštana spontano se organizovalo čim se na nebu iznad njihovog sela začula jaka eksplozija i kada su videli kako se iz aviona obavijenog dimom katapultirao pilot. Potrčali su ka mestu na kom su procenili da će pilot pasti i laknulo im je, kažu, kada su videli da je živ:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:11 0:00
Direktan link

Pilot major Ivan Pantić pripadnik je 98. vazduhoplovne brigade iz Kraljeva. Iz Ministarstva odbrane saopštili su da se oseća dobro i da je prevezen na VMA radi kontrolnih pregleda.
XS
SM
MD
LG