Dostupni linkovi

RS angažuje zdravstvene radnike s biroa, obustava nastave nakon lokalnih izbora


Prosvjetni radnik zatvara kapiju škole u Banjoj Luci
Prosvjetni radnik zatvara kapiju škole u Banjoj Luci

Ministar zdravlja i socijalne zaštite bh. entiteta Republika Srpska (RS) Alen Šeranić je rekao kako je donesena odluka da se svi zdravstveni radnici sa Biroa za zapošljavanje angažuju u zdravstvenim ustanovama u tom entitetu, te da će troškove njihovog angažovanja snositi Vlada RS-a, a ne zdravstvene ustanove.

"Imamo 76 ljekara koji se nalaze na birou. Vlada će, odnosno Štab kroz kompenzacioni fond finansirati ove ljekare. Pozvaćemo ih sve da se priključe zdravstvenom sistemu", rekao je Šeranić na konferenciji za novinare nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u petak, 6. novembra.

Podsjetimo, u svom današnjem apelu Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS-a upućenom građanima da poštuju mjere jer su zdravstveni radnici na izmaku snaga, Sindikat se obratio i nadležnima da sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstvene radnike kao pomoć.

U Republici Srpskoj (RS) će od 16. do 20. novembra biti obustavljen vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama, kao i Domu učenika u Doboju (sjever BiH) usljed potrebe dezinfekcije prostorija koje će biti korištene kao biračka mjesta za lokalne izbore, odluka je koju je u petak također donio Republički štab za vanredne situacije.

Sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj su obavezne da u navedenom periodu organizuju nastavu na daljinu, korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Štab je zadužio Republičku upravu civilne zaštite da dezinfikuje prostorije zbog zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u ovim ustanovama, a nadležno ministarstvo i pedagoški zavod su zaduženi da obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu.

U Bosni i Hercegovini (BiH) je u posljednja 24 sata registrovano 1.907 novozaraženih korona virusom i zabilježeno 57 smrtnih ishoda.

XS
SM
MD
LG