Dostupni linkovi

Romneyev potpredsjednički kandidat Paul Ryan


Paul Ryan
Republikanski kandidat na američkim predsjedničkim izborima u studenom Mitt Romney objavio je u subotu da je kongresnik Paul Ryan potpredsjednički kandidat koji će s njim biti na glasačkom listiću.

U najužem izboru bili su još senator iz Floride Marco Rubio, bivši guverner Minnesote Tim Pawlenty i senator iz savezne države Ohio Rob Portman.

Paul Ryan (42), jedan je od najprominentnijih mlađih republikanca u Predstavničkom domu američkog Kongresa, često citiran zbog svojih stajališta o ekonomskoj i fiskalnoj politici.

Predsjednik je utjecajnog Odbora za proračun Predstavničkog doma, u kojem je igrao važnu ulogu u izradi i promicanju republikanskog programa za dugoročno uravnoteženje proračunskog deficita.

U travnju 2011. predstavio je projekt "Put do prosperiteta", kao alternativu prijedlogu proračuna predsjednika Baracka Obame, koji je sadržavao i kontroverzne promjene programa medicinske skrbi za starije osobe - Medicare.

U ožujku 2012. predstavio je i "Put do prosperiteta: Nacrt za američku obnovu", kao alternativu Obaminu proračunu za 2013.

Jedan je od suosnivača Programa "Mlade snage" za novačenje izbornih aktivista za republikanske kongresnike. U Kongresu je od 1999. i trenutačno je u sedmom, dvogodišnjem mandatu.

Mitt Romney u subotu u Norfolku počinje četvorodnevnu autobusnu turu po četiri, za izbore ključne savezne države - Virginiji, Sjevernoj Karolini, Floridi i Ohiu.
XS
SM
MD
LG