Dostupni linkovi

Knjigama protiv rijalitija ispred Skupštine Srbije


Knjigama protiv rijalitija
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Sa zahtevom da se smene članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i usvoji zakon o ograničavanju rijalitija, nevladino Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti održalo je performans ispred Skupštine Srbije pod sloganom "Knjige, braćo, knjige, a ne zvonce i rijalitiji".

Aktivisti tog udruženja i organizacije „Srbija u pokretu“ su u minut do podne ispred Skupštine napravili zid od nekoliko hiljada knjiga u znak protesta zbog manjka kulturnog programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Knjige korišćene tokom performansa donirali su građani iz 18 gradova Srbije, rekao je predsednik Udruženja Savo Manojlović.

"Želimo da ovim performansom da ukažemo na problem manjka kulture čime se krše već postojeći propisi, jer je udeo kulturnog programa na privatnim televizijama sa nacionalnom frekvencijom trenutno nula“, istakao je Manojlović.

Pored zahteva za smenom članova REM-a i ograničavanjem rijalitija u Srbiji, aktivisti traže i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu i pola sata programa za maloletnike. Zahtevi su upućeni predsednici Skupštine Maji Gojković i poslanicima vladajuće većine, saopštio je Manojlović.

Kako je naveo Manojlović u saopštenju, udruženja traže i tražiti reakciju tužilaštva „zbog više krivičnih dela“ koja su se prema tvrdnjama Udruženja dogodila u rijalitijima.

Udruženja za zaštitu zakonitosti i ustavnosti je pre četiri meseca predalo Skupštini Srbije peticiju za ograničavanje rijalitija i uvođenje programa za decu koju je potpisalo više od 40.000 građana Srbije.

XS
SM
MD
LG