Dostupni linkovi

Rekli ste: 'Živimo u istoj državi gdje teror vlada'


Posljednja dešavanja u Republici Srpskoj oko stalnih protesta građana i podrške grupi "Pravda za Davida", te policijska akcija, nastavili su izazivati polemiku i na društvenim mrežama.

Zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, koji je nestao u noći 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno šest dana kasnije, mjesecima se održavaju protestni skupovi u Banjaluci. Njegov otac Davor tvrdi da su Davida "oteli, silovali i ubili nečasni pripadnici MUP-a RS (Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske)", dok dok je policija prvo navela da se radilo o zadesnoj smrti Davida. Tužilaštvo istragu o ovom slučaju vodi kao "istragu o ubistvu".

"Ne smijem javno ni izgovoriti ime svog sina ili riječ pravda, jer bih mogla biti uhapšena. Ja kao građanin ne smijem ni da stojim na trgu", tako je trenutno stanje opisala Davidova majka Suzana Radanović.

Nju su u nekim komentarima na društvenim mrežama, međutim, kritikovali:

Drugi su, pak, odgovorili kontrakomentarima:

Trećima su krivi mediji:

A kakvo je vaše mišljenje? Da li su protesti "Pravda za Davida opravdani"? Da li podržavate zabranu protesta i akciju policije protiv demonstranata? Očekujete li da istraga koju je započelo tužilaštvo dovede do istine o smrti mladića Davida Dragičevića? Pročitajte i ostale komentare i uključite se u raspravu:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG