Dostupni linkovi

Rekli ste: 'Tamo gde su oni branili Srbe, Srba više nema'


Pištaljkom protiv ratnih zločinaca
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Video zapis sa protesta

Protestni skup u centru Beograda, parku ispred zgrade Predsedništva Srbije, pod nazivom "Uvek pištaljka, nikad više puška!", koji je organizovala nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava, na društvenim mrežama izazvao je stotine komentara.

Sofija Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR) je rekla da ta nevladina organizacija skupom želi da pošalje poruku da "ratni zločinci treba da zaćute kako bi se čuo glas žrtava".

"Povod za protest jeste kontinuirana kampanja promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova, koja je oživela publikovanjem knjiga Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića od strane Ministarstva odbrane", navodi se u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava objavljenom uoči protesta.

Edicija 'Ratnik' Ministarstva odbrane
Edicija 'Ratnik' Ministarstva odbrane

Dnevnik zločinca kao sajamsko štivo

Oni koje neki smatraju za ratne zločince, drugima su heroji, uglavnom je poruka onih koji su kritikovali protest:

Podršku protestu dala je većina onih koji su komentarisali:

Podržavate li ovakve proteste? Treba li podržati bunt mladih protiv, kako su rekli, "promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova"? Da li su Pavković, Lazarević i drugi osuđeni u Hagu za vas heroji ili zločinci? Pogledajte snimak protesta, te pročitajte komentare drugih i uključite se u diskusiju:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG