Dostupni linkovi

Rekli ste: 'Sad slede Severna Koreja i druge bratske diktature'


Sirijski predsednik Bašar al Asad i partijarh Irinej u Damasku 3. juna 2019

Susret poglavara Srpske pravoslavne crkve, patrijarha Irineja i predsednika Sirije Bašara al Asada u Damasku izazvao je polemike u javnosti budući da je reč o lideru protiv koga međunarodni istražitelji pokušavaju da podignu optužnicu zbog ratnih zločina i korišćenja hemijskog oružja u civilnom ratu, u kojem je tokom osam godina stradalo na stotine hiljada ljudi.

"Sirija je uvek glasala protiv članstva Kosova u određenim institucijama i podržava Srbiju kada je u pitanju Kosovo. Tako da mi moramo biti na neki način i zahvalni što se tiče te podrške. Moramo biti zahvalni Damasku i predsedniku Asadu", prokomentarisao je za Radio Slobodna Evropa Miroslav Lazanski iz vladajuće Srpske napredne stranke, predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Lazanski je inače i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Sirijom u Skupštini Srbije.

Susret partijarha i Asada odobravaju i na društvenim mrežama:

Takvi su komentari, međutim, retki. Mnogo je više onih koji na ovaj susret gledaju kritički:

Šta vi mislite o susretu patrijarha Irineja i predsednika Sirije, protiv koga međunarodni istražitelji pokušavaju da podignu optužnicu zbog ratnih zločina i korišćenja hemijskog oružja protiv civila? Da li to znači i odobravanje Asadovih dela? Šta mislite o susretima verskih poglavara i zvaničnika? Pročitajte šta su drugi rekli i uključite se i vi u diskusiju:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG