Dostupni linkovi

Rekli ste: 'Mala bara, puno krokodila'


Najbogatiji političari u BiH, prema imovini koju su prijavili u imovinske kartone, podaci Centralne izborne komisije BiH
Najbogatiji političari u BiH, prema imovini koju su prijavili u imovinske kartone, podaci Centralne izborne komisije BiH

Priča o tome odakle političarima u BiH (ne)prijavljeni milioni podstakla je najviše komentara protekle sedmice na društvenim mrežama.

"Ja sam prikazao ono što smo ja i moja porodica stekli u zadnjih 30 godina radeći privatni biznis. Ja sam to prikazao i nisam prikazao da imam stan u Novom Sadu, a da vrijedi 50.000, nego je prikazan da vrijedi 200.000. A vi pogledajte kako su neki političari u Sarajevu prikazali ili ne znam gdje još. Ja sam pokušao da budem realan i prikažem šta sve imam", rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Vojin Mitrović, zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentu BiH.

On se našao na listi najbogatijih parlamentaraca, sa imovinom vrijednom više od dva miliona eura, nakon što je Centralna izborna komisija BiH objavila imovinske kartone bh. zvaničnika.

Mnogi smatraju da ni to što su političari prijavili da posjeduju nije sve što zaista i imaju:

U tom pravcu idu uglavnim svi zaključci o tome odakle političarima ono što su stekli:

A mnogi su konstatovali da je opet sve do - izbora i glasača:

Šta mislite o porijeklu imovine političara? Ne samo u BiH, nego i u ostalim državama, tamo gdje živite. Znate li neke političare iz svoje sredine sa značajnom imovinom?

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG