Dostupni linkovi

Doček Nove u regionu: Od Bajage do valcera(Youtube video: Doček 2011. ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu)


Grad Sarajevo na Trgu djece Sarajeva bio je organizator dočeka Nove 2011. godine, pod sloganom Ne gasite svjetlo!

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za organizirani doček Nove godine kazao je da je ovaj doček do sada sadržajem najbogatiji.

U petak prije ponoći nastupali su Dino Voice, Pink Panter, Abba Real Tribute, Erogene zone i Bombaj štampa, koja će u novogodišnjoj noći predstaviti svoj prvi album poslije 20 godina "Neka DJ odmah ovdje siđe". Poslije ponoći su u subotu prisutne zabavljali Zabranjeno pušenje i DJ Foćo.

U Zenici, Tuzli i Mostaru ove godine nije bilo organizovanog dočeka Nove Godine na otvorenom.

Nova godina se u Banjoj Luci dočekala na Trgu Krajine i u brojnim ugostiteljskim lokalima. Čini se da je najveći broj Banjalučana i ove godine ispratio staru i dočekao novu godinu u svojim domovima, u krugu prodice i prijatelja. O dočeku Nove u BiH više u tekstu Selme Boračić Proslave na otvorenom izostale u većini gradova

Uz Bajagu i Gibonnija u Beogradu i Budvi

Građani Srbije dočekali su novu 2011. godinu uz vatromet i muziku na gradskim trgovima, po veoma hladnom vremenu.

Beograđni i gosti prijestonice, mahom iz regiona, novu 2011. godinu su dočekali organizovano ispred Doma Narodne skupštine, uz muziku grupe "Bajaga i instruktori", vatromet i poruke uspješnih sportista. Masovni dočeci organizovani su i u Beogradskoj Areni i Sava centru.

Novu godinu u Beogradu je, prema podacima Turističke organizacije grada dočekalo između 10.000 i 15.000 stranih gostiju.

Doček Nove godine organizovan je na trgovima u najvećim gradovima Srbije, ali su u većini njih zbog manjka novca građane zabavljali samo lokalni muzičari.

Kraljevčani su doček nove 2011. proslavili uz svirku "Atomskog skloništa", koje je građanima nedavnim zemljotresom urušenog Kraljeva poklonilo besplatni novogodišnji koncert.

Gradska vlast Novog Sada je i ove godine ogranizovala tradicionalni doček na Trgu Slobode, gde je Novosađne zabavljala beogradska rok grupa Van Gog, kao i nekoliko bendova iz tog grada.

Vatromet u Banjaluci
Veseljem u kućama i ugostiteljskim objektima, kao i svečanostima na gradskim trgovima, građani Crne Gore proslavili su početak 2011. godine. Prve trenutke Nove godine uljepšali su i brojni vatrometi.

U nekoliko crnogorskih opština doček Nove godine organizovan je na gradskim trgovima. Mladi su se veselili do zore, uz muziku i poznata estradna imena.

Glavna muzička zvijezde dočeka u Budvi bio je hrvatski muzičar Gibonni.

Mnogobrojni hoteli na crnogorskom primorju, kao i na sjeveru države, priredili su novogodišnje slavlje.

Zagrepčani ušli u Novu plešući valcer

Brojni građani širom Hrvatske ispratili su staru i dočekali Novu 2011. na gradskim trgovima i ulicama uz vatromet i valcer.

U Zagrebu je doček tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz muzički program i vatromet, unatoč hladnoći, okupilo mnoštvo Zagrepčana.

Prije ponoći Trgom je prošetao i predsjednik Republike Ivo Josipović. Kao i prošle godine kada je bio predsjednički kandidat, Josipović je u novogodišnjoj noći porazgovarao i razmijenio čestitke sa sugrađanima.

Split je dočeko Novu 2011. godinu na prepunoj Rivi, pod geslom "Ta divna splitska noć", a neki su u Novu uklizali na otvorenom klizalištu na Prokurativama.. Uz Olivera Dragojevića i Marijana Bana, okupljene su zabavljali i Lidija Bačić te Petar Dragojević.

Središnji doček Nove godine na otvorenom u Rijeci organizovan je na Korzu, a svirali su riječke grupe My Buddy Moose i Let3 te Neno Belan i Fiumens.

S puno buke i veselja Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2011. godinu, a glavni dio programa odvijao se na Stradunu, pod motom "Stradun je zvijezda spektakla". Više o dočeku u Hrvatskoj u tekstu Enisa Zebića Veselo i uz optimističke poruke političara.

Na Kosovu uglavnom kućni ambijent


U ponoć mnogi građani su prisustovali organizovanom vatrometu na glavnom trgu Majka Tereza u Prištini, dok je gradonačelnik Isa Mustafa čestitao građanima sa željom da 2011. bude uspješnija. Više u prilogu Amre Zejneli:
XS
SM
MD
LG