Dostupni linkovi

Radnici blokirali magistralni put u Užicu


Radnici blokiraju magistralni put Užice - Zlatibor
Oko sto dvadeset radnika privrednog društva „24. septembar“ u Užicu blokiralo je u sredu magistralni put Užice- Zlatibor od devet do 11 časova. Ovo je 28. dan generalnog štrajka povodom čega predsednik štrajkačkog odbora Svetozar Prljević kaže:

„Mi smo u utorak imali sastanak sa užičkim gradonačelnikom Sašom Miloševićem, koji nam je obećao da će pokušati da nam zakaže sastanak sa premijerom Dačićem čiji je dolazak najavljen za sutra popodne u okviru izborne kampanje. Do jutros mi nismo dobili niakkav odgovor, tako da smo se odlučili na radikalizaciju štrajka blokadom magistralnog puta. Naši zahtevi ostaju isti, od pet zahteva ispunjen je samo jedan, to je puštanje električne energije, ali naš osnovni zahtev ostaje i dalje nerešen, povratak u sistem EPS-a, naravno i isplata 28 zaostalih zarada. Ovo je verovatno poslednji štrjk u ’24. septembru’, i mi ćemo istrajati do kraja. Mi više nemamo alternativu, i ovo je nažalost u Srbiji jedini način da se dodje do nekog rešenja“.

A šta kažu ostali radnici koji 28 dana štrajkuju:Dok je trajala blokada ni iz jednog pravca nije bilo automobila, niti problema, užička policija zaustavila je sa obe strane saobraćaj na priličnoj udaljenosti od mesta blokade. Na mestima zaustavljanja saobraćaja bio je veliki broj policijskih automobila. Posle dvosatne blokade radnici su se mirno razišli.
  • 16x9 Image

    Novka Ilić

    U novinarskoj profesiji je već više od dve decenije. Počela rad kao novinar u redakciji Radio Užica i lokalnog lista "Vesti". Dopisnica RSE od 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG