Dostupni linkovi

Rada Trajković tvrdi da joj nije dozvoljen izlazak iz Srbije, MUP demantuje


Predsednica Evropskog pokreta sa Kosova Rada Trajković
Predsednica Evropskog pokreta sa Kosova Rada Trajković

Predsednica Evropskog pokreta sa Kosova, Rada Trajković, objavila je na svom Tviter nalogu da joj policija nije dozvolila izlazak iz zemlje 24. juna na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", međutim Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je te navode demantovalo.

U saopštenju poslatom medijima, MUP je naveo da su postupali po zahtevu Trećeg osnovog javnog tužilaštva radi uručenja poziva.

"Navodi da joj je zabranjen izlazak iz zemlje nisu tačni", rekli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rada Trajković prethodno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) navela da je trebalo da otputuje u Podgoricu, ali ju je policija, kako kaže, tri sata zadržala u policijskim prostorijama, nakon čega joj je uručila poziv za sud i pustila je.

Ona je rekla da 27. juna treba da se javi Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

"Na pozivu ne stoji, niti mi je policija rekla o čemu se radi, niti koje krivično delo je u pitanju, niti kakav je to poziv, da li sam svedok, da li sam optužena. Ništa", rekla je Trajković za RSE.


Kako je objasnila, tokom zadržavanja nalazila se "u policijskim prostorijama na aerodromu, nalik na podrum".

"Policija je oko mene i čuva me kao da sam najveći i najozloglašeniji kriminalac u Srbiji. Mene, jednog lekara i profesora", napisala je prethodno Trajković na Tviteru.

Rada Trajković je srpska političarka sa Kosova. Bila je poslanica koalicije "Povratak" u Skupštini Kosova u prvom posleratnom sazivu od 2001. do 2004. godine.

XS
SM
MD
LG