Dostupni linkovi

Putin: Situacija s koronom u nekim regijama se pogoršala


Bolničari paze na pacijenta oboljelog od COVID-a 19, Moskva (17. juni 2021.)
Bolničari paze na pacijenta oboljelog od COVID-a 19, Moskva (17. juni 2021.)

Ruski zvaničnici, uhvativši se u koštac s novim trećim talasom infekcija korona virusom, ponovo su otvorili mobilnu bolnicu u Moskvi dok je predsjednik Vladimir Putin priznao da se situacija u nekim regijama pogoršala.

Ministarica zdravlja moskovske regije Svetlana Strigunkova izjavila je 21. juna da je mobilna COVID bolnica, koja je postavljena u parku Patriot kod Moskve a potom zatvorena sredinom februara, nastavila s radom sa 1.420 kreveta na raspolaganju za liječenje oboljenih od COVID-a 19.

Odluka je uslijedila nakon što je zemlja 21. juna prijavila 17.378 novozaraženih korona virusom i 440 novih smrtnih slučajeva povezanih s COVID-on 19.

"Nažalost, prijetnja korona virusom još nije gotova. Kao što znate, u nekim je regijama situacija pogoršana", rekao je Putin na sastanku sa parlamentarcima 21. juna.

Moskovske gradske vlasti navele su 21. juna da je u posljednja 24 sata registrovano 7.584 novoinficiranih, dok je taj broj dan ranije iznosio 8.305.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je prošle sedmice da je broj slučajeva korona virusa u porastu u ruskoj prijestolnici i najavio da će vakcinisanje protiv COVID-a 19 biti obavezno za 60% zaposlenih u oblasti usluga.

XS
SM
MD
LG