Dostupni linkovi

Portparol Kremlja odbacuje glasine o Putinovom lošem zdravlju


Ruski predsjednik Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim iranskim i turskim kolegama nakon samita u Teheranu 19. jula 2022.

Kremlj je odbacio medijske spekulacije da je zdravlje predsjednika Vladimira Putina narušeno, odbacujući te glasine kao "ništa osim lažiranja".

Obraćajući se novinarima u Moskvi 21. jula, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je 69-godišnji ruski lider dobro.

Dodao je da je napad kašlja tokom javnog pojavljivanja dan ranije bio posljedica obične prehlade uzrokovane intenzivnom klimatizacijom u zatvorenom prostoru koju je dobio tokom putovanja u Iran ranije ove sedmice.

Uprkos izvještajima posljednjih mjeseci u kojima se tvrdi da Putin ima rak, Parkinsonovu bolest ili oboje, nema dokaza da je bolestan, a Kremlj je više puta izjavljivao da je ruski lider dobrog zdravlja.

Odgovarajući na pitanje na Aspenovom bezbJednosnom forumu u Koloradu o Putinovom zdravlju 20. jula, direktor CIA-e Vilijam Berns se našalio da je Putin "potpuno previše zdrav".
Na osnovu izveštaja TASS-a, Interfax-a, Reuters-a, i Euronews-a

XS
SM
MD
LG