Dostupni linkovi

Prvo veče Exita: Vatromet, Clean Bandit i Emili Sande


Clean Bandit na bini festivala

Uz tradicionalni vatromet na Petrovaradinskoj tvrđavi otvoren je petnaesti Exit. Prvu noć muzičkog festivala obeležio je veliki broj posetilaca i koncert škotske pevačice, Emeli Sande.

Iako je po najavi organizatora zvanični početak festivala trebalo da obeleži puštanje petsto lanterni, zbog jakog vetra su od te ideje odustali. Pa tako petnaesti Exit otvoren je uz tradicionalni vatromet nešto posle ponoći.

Pred publikom se odmah posle toga pojavila škotska RnB i soul pevačica, Emeli Sande koja je svoj nastup otvorila pesmom „Heaven“.

Na opšte oduševljenje publike ona je prisutne pozdravila na srpskom sa rečenicom „Dobro veče, kako ste?“.

Sande je uspela da svojim hitovima kao što su „What I did for love“, „Read about it“ ili „My kind of love“ u potpunosti očara novosadsku publiku.

Svoj nastup završila je pesmom „Next to me“, koja je nastala 2012, a iste godine je završila na 14. mestu najprodavanijih singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pre njenog nastupa pitali smo posetioce Exita šta ih je privuklo od repertoara prve festivalske noći.

Poslušajte njihove odgovore:

No bilo je i onih koji su zalutali.

„Moji glavni favoriti su The Prodigy i Grammatik, međutim, napravio sam grešku kada sam proveravao program. Oni nastupaju u Budvi, ali verujem da će i ovde biti lepo“, kaže momak iz Ljubljane.

Oni koji su zalutali, međutim, nisu ostali bez dobrog provoda, što je potvrdio i pun prostor ispred glavne bine za vreme nastupa pop dance ekipe „Clean bandit“. Ovaj britanski sastav je uspeo da sve vreme motiviše publiku koja je plesala uz hitove kao što su „Stronger“ i „Real Love“. Dok je najveću ovaciju dobili uz pesmu „Rather Be“.

Inače, u gradu ali i u samom festivalskom prostoru pojačana je policijska kontrola, dok prilikom ulaza na Petrovaradinsku tvrđavu obezbeđenje detaljno pregleda svakog.

Ovogodišnji Exit traje do 12. jula, nakon toga u okviru Exit Avanture žurke se nastavljaju na crnogorskom primorju.

  • 16x9 Image

    Norbert Šinković

    Diplomirao je na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radijskim novinarstvom počinje da se bavi još u srednjoj školi. Od 2011. dopisnik RSE.

XS
SM
MD
LG