Dostupni linkovi

Privođenja gradskih funkcionera u Kragujevcu


Kragujevac, ilustrativna fotografija
Kragujevac, ilustrativna fotografija
U Kragujevcu još uvek nema zvaničnih informacija o dve paralelne akcije u kojima je privedeno pet osoba među kojima su Nebojša Vasiljević potpredsednik FK Radnički i Zlatko Milić, direktor stranke Zajedno za Kragujevac.

Prema nezvaničnim informacijama, akcije sprovode Uprava kriminalističke policije i Policijska uprava Kragujevac, a mediji prenose da su pored Vasiljevića privedeni generalnog sekretara tog kluba Darko Stojanović i fudbalski menadžer Zorana Pavlovića, koji se sumnjiče da su kragujevački fudbalski klub oštetili za oko pola miliona evra.

U drugoj akciji pored Zlatka Milića priveden je i Žarko Biorac, vlasnik agencije za računovodstvo. Oni su osumnjičeni da su stranku “Zajedno za Kragujevac” oštetili za oko 185.000 evra.

Policija i Fudbalski klub Radnički još uvek se nisu oglasili povodom jutrošnje akcije policije, a očekuje se da će to učiniti tokom dana.

Početkom novembra, nakon žestokog sukoba između lidera stranke Zajedno za Šumadiju i načelnika Policijske uprave, u Kragujevca su stigli pripadnici Uprave kriminalističke policije koji su se uključili u započete istrage protiv pojedinih gradskih funkcionera.

Nebojša Vasiljević je potpredsednik stranke Zajedno za Šumadiju i član Gradskog veća za investicije i razvoj, a Zlatko Milić je sekretar Gradskog veća Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović ocenio je da je afera „Komšija“ u kojoj je privedeno pet osoba „čudna priča, davno lansirana, dobro režirana i sada podmetana“.

"Zaista smo zatečeni ovim što smo jutros čuli da se desilo i moram da iskažem punu podršku našim ljudima, ubeđeni da je ovo podmetnuta afera. Mi ne vidimo da ovde postoji priča o one 24 sporne privatizacije ili bilo šta što je vezano za gradski budžet pa prema tome nema korupcije", rekao je Stevanović.

On je ocenio da su jutrošnja privođenja nastavak sukoba gradske vlasti i Policijske uprave u Kragujevcu, ističući da su Antikorupcijskom timu dostavljeni svi traženi podaci.

"Antikorupcijski tim je ovde već tri meseca i da smo neprekidno pod raznoraznim kontrolama i mi dnevno kopiramo i dajemo i oko 1.500 dokumenata i priznanica, iako do sada nije bilo ni jedne primedbe na rad gradsek uprave", rekao je Stevanović.

On se zapitao zašto se ispituju sve anonimne prijave protiv lokalne vlasti, dok se zvanične prijave o korupciji u policiji ne uzimaju u razmatranje.

"Nadamo se da će državni organi kontrolisati i rad istražnih organa u Kragujevcu. Ne želimo da verujemo da je došlo neko ludo vreme, a onima koji bi želeli da promene vlast na taj način, poručujemo da vlast u Kragujevcu mogu da promene samo Kragujevčani", zaključio je Stevanović.

U Kragujevcu još uvek nema zvaničnih reakcija na informacije privođenju.
XS
SM
MD
LG