Dostupni linkovi

Pripreme pred dolazak Tadića u rodno mjesto porodice


Boris Tadić, Foto: Midhat Poturović
Drugog dana posjete Crnoj Gori predsjednik Srbije Boris Tadić posjetiće rodno mjesto porodice u selu Smriječno u opštini Plužine.

U toj opštini se, pred dolazak predsjednika Srbije, užurbano privode kraju radovi na popravci 500 metara lokalnog puta do sela, odakle potiče porodica srbijanskog predsjednika.

Tadićevi rođaci ne žele da daju izjave jer su ljuti na medije zbog navoda kako je među Tadićima u Smriječnom izbio sukob oko toga ko će dočekati slavnog rođaka.

Predsjednik Srbije nedavno je izjavio da je pun emocija, uzbuđen, što će posjetiti svoju postojbinu i vidjeti dio svoje rodbine u Crnoj Gori. Uzbuđeni su i mještani sela Smriječno i rođaci predsjednika Tadića.Uveliko teku pripreme za doček.

No, kako nam je rekao njegov sinovac Sveto, rodbina se neće tim povodom oglašavati zbog medijskih manipulacija i špekulacija u vezi sa navodnim sukobom unutar familije o tome ko će u petak 9. jula dočekati Borisa u Smriječnom i povesti ga do mjesta gdje su rođeni i gdje su živjeli njegovi preci. Sukoba o tome niti je bilo niti ga ima, tvrdi Tadićev sinovac.

Među onima koji će u petak dočekati uvaženog gosta je i predsjednik SO Plužine Mijuško Bajagić koji za RSE govorio o programu posjete predsjednika Srbije rodnom kraju i sastavu odbora za doček.

"Oko podne bi trebalo da iz Herceg Novog krene za Plužine, tamo u njegovo selo Smriječno i onda je organizovan ručak u manastiru Piva u 17 sati. Dočekaće ga rodbina njegova, znači brat od strica, dolazi i 15 ak rođaka Tadića iz Srbije. Dočekaću ga i ja i još desetak predstavnika lokalne vlasti i uticjanih privrednika",
kazao je Bajagić.

Posjeta samo intenzivirala radove

Iako se u domaćim medijima špekulisalo kako će opštinari zbog Tadićevog dolaska "na vrat - na nos" za dva dana asfaltirati 500 metara puta do kuće Tadića, generalni administrator u opštini Plužine Vladimir Knežević odagnao je i tu dilemu. Ipak će predsjednik Srbije do kuće svojih predaka doći makadamom, a ne asfaltom.

"To bi bilo van svake pameti sada da ga za dva dana asfaltiramo. Tu ipak treba i priprema. Jeste, uređuje se makadamski put, ali to je makadamski put i nećemo ga asfaltirati,"
rekao je Knežević.

Knežević kaže i da je posjeta Tadića samo ubrzala radove na tom putu.

"Pravi se makadamski put koji je inače bio planiran na tom terenu da se pravi."


RSE: Dakle, vi ste te radove planirali nevezano za posjetu Tadića?

Knežević:
Nevezano je za posjetu. Možda se to inteziviralo da put bude završeno dan dva prije. Ali to je u sklopu redovne aktivnosti održavanja puteva… A sada, u svakom slučaju kada dođe gost u kuću kaže žena "hajde pomjeri ove dvije stvari, doći će nam komšija u kuću". A ne ovako značajna posjeta! Pa, ako smo malo intezivirali, to znači nije ništa mimo plana.

Posjeta Borisa Tadića rodnom kraju, prva je od kada je stupio na dužnost predsjedniak Srbije.

U četvrtak će imati zvanične razgovore sa najvišim predstavnicima vlasti Crne Gore odakle će otputovati u Herceg Novi gdje bi trebalo da otvori konzulat Srbije u tom gradu. U petak putuje u Plužine gdje će se susresti sa rodbinom.

Pogledajte komentare (4)

Ovaj forum je zaključen
XS
SM
MD
LG