Dostupni linkovi

Prioritetna vakcinacija ugostiteljsko-turističkog sektora u Srbiji


SERBIA -- The window of a cafe bar full of people in the central area of ​​Belgrade
SERBIA -- The window of a cafe bar full of people in the central area of ​​Belgrade

Prioritetna imunizacija protiv korona virusa zaposlenih u ugostiteljsko-turističkom sektoru u Srbiji počet će krajem ove sedmice, saopćila je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Radi se o inicijativi tog Ministarstva.

Ona je 29. marta apelovala na zaposlene da iskoriste tu mogućnost i prijave se na portalu E-uprave za vakcinaciju protiv COVID-a 19, posle čega će prioritetno dobiti termin.

„Prioritetna imunizacija doprineće zdravstvenoj zaštiti zaposlenih i gostiju, uticaće na ublažavanje restriktivnih mera u narednom periodu i samim tim doprineti oporavku ugostiteljsko-turističke privrede“, rekla je Matić.

Trenutno su u Srbiji na snazi protivepidemiološke mere koje podrazumevaju zatvorene ugostiteljske objekte, kafiće, restorane i tržne centre, a rade dostave i usluge “za poneti”.

Do 21 sat otvorene su prodavnice prehrambene robe, apoteke i
benzinske pumpe, dok dežurne pumpe i apoteke mogu da rade 24 sata.

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica zaraze korona virusom preminula još 41 osoba čime se ukupan broj umrlih od početka pandemije popeo na 5.231, objavilo je je 29. marta Ministarstvo zdravlja.

Od poslednjeg preseka stanja, registrovano je 4.512 novih slučajeva zaraze, od 14.079 testiranih. U bolnicama je 7.116 pacijenata, od čega su 252 na respiratorima. U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno
590.018 slučajeva infekcije. Procenat smrtnosti je 0,89 odsto.

XS
SM
MD
LG