Dostupni linkovi

Mjesec dana pritvora za Edina Begzića nakon prijetnji eksplozivom u Baru


Edin Begzić ispred NLB banke u Baru, 28. decembar 2021.
Edin Begzić ispred NLB banke u Baru, 28. decembar 2021.

Sudija Osnovnog suda u Baru odredio je pritvor do 30 dana Edinu Begziću, koji je ispred poslovnice NLB banke u tom gradu na jugu Crne Gore prijetio lažnim eksplozivom i pištoljem.

Portparol tužilaštva u Baru Radovan Đurišić rekao je 30. decembra da je prihvaćen prijedlog tužilaštva i određen pritvor Begziću, osumnjičenom da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda, prenosi SRNA.

Begzić je 28. decembra u ranim jutarnjim satima oblijepio poslovnicu banke natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke", te prijetio da će aktivirati eksploziv, zahtijevajući da se bivšim radnicima kompanije u stečaju "Primorka" isplate zaostale zarade.

U toj kompaniji su radili njegovi roditelji koji su takođe ostali bez posla i zarada.

Nakon višečasovne blokade dijela centra Bara i prijetnji da će aktivirati eksploziv ispred poslovne banke, Begzić se predao policiji poslije razgovora sa pripadnicima policije i potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Prijetnja eksplozivom okončana predajom policiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Tokom opsade banke, Begzić nije nikoga doveo u opasnost niti je bilo talaca.

U video zapisu koji je prethodno objavio na YouTubeu, Begzić je saopštio da navodno posjeduje pancir, masku za suzavac, molotovljeve koktele, pištolj sa mecima i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinsku komandu.

Policija je nakon njegove predaje utvrdila da su eksploziv i pištolj bili lažni.

Kako je saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Baru, Begzić se tereti za krivično djelo izazivanje panike i nereda.

XS
SM
MD
LG