Dostupni linkovi

Priboj: Radnici FAP-a razmatraju da li će nastaviti štrajk


Ulaz u fabriku FAP, Priboj, 2016.
Ulaz u fabriku FAP, Priboj, 2016.

Na ponovnom sastanku u četvrtak u Ministarstvu privrede sa predstavnicima radnika FAP-a dato je obećanje da posle 31. maja ova fabrika automobila neće otići u stečaj, da će Vlada Srbije imenovati novog generalnog direktora FAP-a, da se do 4. maja radnicima isplate četiri zaostale plate, poveže radni staž i overe zdravstvene knjižice.

Na Zboru radnika koji je zakazan u četvrtak (3. mart) u 19 sati radnici će odlučiti da li će nastaviti štrajk.

Generalni štrajk radnika pribojskog preduzeća je počeo pre sedam dana, a utorak nakon sastanka predstavnika radnika sa ministrom Željkom Sertićem, nezadovoljni ponuđenim rešenjima, već drugi dan 20 radnika pribojskog FAP-a štrajkuje gladju tražeći isplatu devet zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i posao za sve zaposlene u preduzeću.

Radnici tad nisu prihvatali ponuđeni socijalni program već su tražili, ukoliko država ne može privatizacijom ili na neki drugi način da sačuva sva radna mesta, da se svi radnici proglase tehnološkim viškom.

U saopštenju koje izdalo Ministarstvo privrede nakon toga se navodi da ne odobrava ovakav postupak jer su na taj način dovedeni u pitanje svi napori koji se zajedno ulažu da se problemi prevaziđu.

Radnici koji štrajku glađu noć su proveli u Upravnoj zgradi preduzeća, ali u holu je uvek oko 200 radnika koji svojim kolegama daju podršku.

Štrajkači, kako kažu, ne odustaju dok se njihovi problemi ne reše, ali i da ovo nije samo štrajk za opstanak FAP-a već i Priboja.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00
Direktan link


Radnike FAP-a podržavaju građani Priboja.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00
Direktan link
XS
SM
MD
LG