Dostupni linkovi

Pretresi u Istočnom Sarajevu i Palama zbog ubistva sarajevskih policajaca


Jedna od lokacija na kojoj se vrše pretresi i hapšenja u vezi sa ubistvom policajaca, Istočno Sarajevo (4. novembar 2021.)
Jedna od lokacija na kojoj se vrše pretresi i hapšenja u vezi sa ubistvom policajaca, Istočno Sarajevo (4. novembar 2021.)

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine(SIPA) u četvrtak ujutro 4. novembra vrše pretres na više lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala.

Pretresi se vrše u cilju pronalaženja dokaza u vezi sa ubistvom policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u oktobru 2018.godine.

„Pretresi se vrše u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije BiH“, ističe se u zajedničkom saopštenju Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu BIH.

Sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila.

Tokom istrage zbog ubistva dva policajca iz Sarajeva Adisa Šehovića i Davora Vujinovića do sada je saslušano i ispitano 300 osoba.

Pretresi u Istočnom Sarajevu i Palama se vrše po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo.

XS
SM
MD
LG