Dostupni linkovi

Preminuo košarkaški trener Dejan Milojević


Dejan Milojević, San Francisco, Kalifornija, SAD, 28. marta 2023.
Dejan Milojević, San Francisco, Kalifornija, SAD, 28. marta 2023.

Košarkaški trener iz Srbije Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posljedica srčanog udara, potvrđeno je u Golden State Warriorsu, u kojem je bio pomoćni trener.

Milojeviću je pozlilo u utorak tokom večere u jednom restoranu u Salt Lake Cityju, odakle je brzo prevezen u najbližu bolnicu i potom hitno operisan.

Svi detalji o komemoraciji i sahrani biće naknadno objavljeni.

Dejan Milojević je rođen u Beogradu 15. aprila 1977. godine. Prve košarkaške korake napravio je u beogradskom Košarkaškom klubu Beovuk za koji je, dok je bio junior, na jednoj utakmici postigao 131 poen, što je i dan-danas rekord.

Milojević je 1998. godine prešao u FMP, odatle u Budućnost, a zatim 2004. u Partizan i postao najbolji igrač NLB lige i nekoliko puta najkorisniji igrač kola u Evroligi.

Bio je član i Pamese, ali i Galatasaraya, te se 2009. vratio u Partizan da završi karijeru.

Milojević je bio član mlade reprezentacije ispod 22 godine, sa kojom je osvojio zlato, dok je sa seniorskom reprezentacijom Savezne Republike Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj.

U oktobru 2012. postao je prvi trener Mege, odakle je 2020. godine otišao u NBA ligu i tamo nastavio da gradi karijeru.

Od oktobra 2021. godine je bio zaposlen kao član stručnog štaba Golden State Warriorsa, gdje asistira Steveu Kerru, usko specijalizovan za rad sa centrima.

Prije dvije godine, odnosno 2022., sa Warriorsima je osvojio i šampionski prsten.

XS
SM
MD
LG