Dostupni linkovi

Preletačević leti u Ameriku: Obuka za stranog plaćenika


Mladenovca neće osetiti moje odsustvo: Ljubiša Preletačević Beli
Mladenovca neće osetiti moje odsustvo: Ljubiša Preletačević Beli

Luka Maksimović, poznatiji kao magistar Ljubiša Preletačević Beli, lider pokreta "Sarmu probo nisi", koji je na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojio više od 20 odsto glasova, privremeno napušta taj grad i odlazi u Ameriku.

Pre "preleta" preko Atlanskog okeana, Preletačević je poručio da će članovi pokreta "Sarmu probo nisi", nastaviti da razotkrivaju probleme u Mladenovcu i ispravljaju nepravde vlasti prema građanima.

Predsednik pokreta "Sarmu probo nisi", kaže za RSE da će njegova privatno-politička i poslovna poseta Americi biti višestruko korisna za njega, jer je planirao čitav niz značajnih zvaničnih i nezvaničnih susreta, edukacija i savetovanja.

"Idem na doktorske studije za industrijski menadžment. Uplaćeno je sve, samo treba da prisustvujem predavanjima tri meseca i da se vratim kao doktor. Istovremeno ću ići i u agenciju CIA na obuku za stranog plaćenika i domaćeg izdajnika, a trebalo bi i da se susretnem sa Donaldom Trampom. Naš susret je privatne prirode, jer se mi politički i ne slažemo toliko koliko smo privatno dobri. Mi smo odvojili te dve stvari tako da idem da se vidim sa prijateljem i da se malo posavetujem sa njim. Pored toga, želim da upoznam srpsku dijasporu, da vidim šta ti ljudi tamo rade i čime se bave i da obiđem srpsku crkvu i srpske restorane", kaže Preletačević.

Uoči Preletačevićevog odlaska: Da Mladenovac postane Detroit

Uoči Preletačevićevog odlaska: Da Mladenovac postane Detroit
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00


Naš sagovornik kaže da se njegovo tromesečno odsustvo sa političke scene Mladenovca neće osetiti, jer će članovi njegovog pokreta pojačati svoje aktivnosti u ovom gradu poznatom po pečenjarama i različitim političkim kuhinjama u kojima se, daleko od očiju javnosti, krčkaju mnogi problemi.

"Pošto ću biti odsutan tri meseca, možda će otprilike biti održane dve skupštinske sednice, a odbornici su već pripremili jaka pitanja za firmu ‘Metro parking’ i za pijaću vodu koja je neispravna. Lokalna vlast krije da voda nije zdrava za piće i sada ćemo da ih ‘nagazimo’ za to, da narodu pokažemo da je voda neispravna za piće. Tu je i firma ‘Metro parking’, koja je u privatnom vlasništvu i opština bukvalno nema nikakvog prihoda od nje", kaže Preletačević.

Svojim političkim protivnicima poručuje da će po povratku u staro jato sa diplomom doktora u džepu, on i njegovi saradnici iz pokreta na sledećim izborima sigurno preuzeti vlast u gradu i svojski prionuti na rešavanje problema.

Izborna lista "Samo jako" – Ljubiša Preletačević Beli, formirana kao parodija na političke stranke sa satiričnim političkim programom, shvaćena je veoma ozbiljno kod birača u Mladenovcu koji su joj na proteklim izborima ukazali veliko poverenje i dali više od 20 odsto glasova.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG