Dostupni linkovi

U požaru koji se dogodio u petak ujutro u sarajevskom naselju Švrakino selo, poginuo je 36-ogodišnji muškarac. Majka i dijete, koji su bili u kući, zbrinuti su na Kliničkom centru. Dijete je životno ugroženo.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, malo prije deset sati u petak ujutro zbrinuti su majka i dijete stradali u požaru.

Riječ je o dvadesettrogodišnjoj pacijentkinji sa inicijalima E. B., čiji su vitalni parametri su stabilni, kažu u KCUS. Ona će biti zadržana naredna 24 sata na opservaciji. Trogodišnje dijete, koje je primljeno u Urgentni centrar, životno je ugroženo.

„Drugi pacijent inicijala R.B., rođen 2010. godine, je izuzetno težak i životno ugrožen pacijent. Nakon prijema na Kliniku urgentne medicine i pružanja medicinske pomoći, prebačen je na Pedijatrijsku kliniku i trenutno se nalazi na pedijatrijskoj intenzivnoj njezi i na aparatima za disanje“, kaže glasnogovornica KCUS Selma Mujić.

Prvi su na mjesto događaja izašli vatrogasci. U požaru je, kažu, gorio gornji sprat kuće u sarajevskom naselju Švrakino selo. Konstatovali su da je muškarac u požaru poginuo.

„Kada smo otvorili vrata, bila je velika koncentracija dima unutra. Požar je brzo lokalizovan. Međutim, kao što znate, zatekli smo jednu odraslu, mušku osobu mrtvu“, navodi zamjenik komandanta Vatrogasne brigade KS Omer Šečić.

Uviđaj o uzrocima požara još je u toku. U policiji Kantona Sarajevo kažu da će konačnu riječ dati sudski vještaci.

„O uzrocima nastzanka požara će se izjasniti najvjerovatnije sudski vještak za protivpožarnu zaštitu. On će sačiniti izvještaj i dostaviti ga tužilaštvu. Mi iz policije ne možemo govoriti ništa o uzroku ovoga požara“, pojašnjava glasnogovornik MUP-a Irfan Nefić.

Mediji objavljuju nezvaničnu informaciju da je uzrok požara električna grijalica. Na kući je pričinjena znatna materijalna šteta.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG