Dostupni linkovi

U sarajevskom naselju u požaru izgorjelo više stambenih objekata


Požar zahvatio više stambenih objekata u sarajevskom naselju Buča Potok, 20 august, 2021.
Požar zahvatio više stambenih objekata u sarajevskom naselju Buča Potok, 20 august, 2021.

U sarajevskom naselju Buća Potok, u petak 20. augusta, ujutru izbio je veliki požar u kojem je izgorjelo više stambenih objekata.

Nema povrijeđenih osoba, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Iz Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) KS za RSE je iz dispečerskog centra rečeno da je “požar lokalizovan i pod kontrolom te se vrši likvidacija”.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić je rekao da je “nastala materijalna šteta, u kojem obimu i iznosu o tome ne možemo govoriti u ovom trenutku”, te da će se više informacija znati nakon što uviđaj bude potpuno završen.

U uništenim objektima živjelo je više od 20 osoba.

Članovi Vlade i Skupštine KS su, odmah po saznanju za požar, obišli taj lokalitet. a premijer KS Edin Forto je izjavio da se poduzimaju aktivnosti s ciljem interventne pomoći porodicama koje su ostale bez domova.

Najavljeno je da će Vlada KS održati hitnu sjednicu, a predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić rekao je da će “Vlada KS odrediti interventna sredstva predviđena za ovakve situacije, te koordinirati zbrinjavanje porodica koje su izgubile sve u ovom tragičnom požaru".

U požaru nije bilo povrijeđenih
U požaru nije bilo povrijeđenih

XS
SM
MD
LG