Dostupni linkovi

Lokalizovan požar u tržnom centru u Obrenovcu kod Beograda


Požar u Obrenovcu kod Beograda, 2 decembar 2021.
Požar u Obrenovcu kod Beograda, 2 decembar 2021.

Požar u tržnom centru u Obrenovcu, koji je izbio u četvrtak ujutru, 2. decembra, lokalizovan je u 15.25 časova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Intervenisalo je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila.

"U toku je dogašivanje požara i pretraga terena", saopštio je MUP oko 17 sati.

Javni servis RTS je javio da je izgorelo više objekata koji su se nalazili u tržnom centru – kafić, parfimerija i prodavnica kineske robe.

Prethodno je komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović izjavio da su vatrogasci stigli za dva minuta i da je zatečen požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra.

"Sve snage smo usmerili u pravcu smirivanja situacije, to jest lokalizacije požara koji je pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje se nalaze u blizini“, naveo je Majstorović.

Pre ovog saopštenja Majstorovića, zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu da je došlo do niza detonacija u zapaljenom tržnom centru, verovatno zbog pirotehničkih sredstava.

Tada je, kako je naveo, bilo naređeno da se vatrogasci povuku na bezbedno rastojanje.

Kako je dodao dva vatrogasca prevezena su u hitnu pomoć u Obrenovcu. Oni su, kako je Vesić naveo, u stabilnom stanju i nalaze se na kiseoniku.

MUP je saopštio da je požar izbio u 10.40 časova

XS
SM
MD
LG