Dostupni linkovi

Četiri osobe povrijeđene u požaru u fabrici papira u Banjaluci


Požar još tinja u fabrici, ali se nije proširio na susjedne objekte, Banja Luka, BiH, 25. avgust 2023.
Požar još tinja u fabrici, ali se nije proširio na susjedne objekte, Banja Luka, BiH, 25. avgust 2023.

Četiri osobe su povrijeđene u požaru u fabrici papira "SHP Celex" u Banjaluci koji je izbio u popodnevnim časovima 24. avgusta.

Iz Policijske uprave Banja Luka je saopšteno da su četiri osobe zadobile tjelesne povrede te da su upućene u Službu hitne medicinske pomoći.

Dan nakon izbijanja, požar i dalje tinja, iako su vatrogasci cijele noći gasili požar u krugu nekadašnje fabrike "Incel" koji je zahvatio dio proizvodne hale i skladište.

Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu kako bi ugasili požar, 24. avgust
Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu kako bi ugasili požar, 24. avgust

Miroslav Malinić, komandant Vatrogasne brigade Banja Luka, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da ne može reći da li će do kraja dana u potpunosti ugasiti požar, ali da će biti na lokaciji dok sve ne bude riješeno.

"Iznosi se nešto od robe, jer je sve upalo jedno na drugo, ali ne prijeti opasnost ničemu više. Sada je to dugotrajan proces, da se dovede do toga da više nema ni mrve dima", kazao je Malinić.

On je kazao da je trenutno na terenu sedam vatrogasaca. Istakao je da su uspjeli spriječiti širenje požara na susjedne objekte.

"Ima puno objekata vezanih za to, naslonjeni, taj dio što je gorio je izgorio. Požar se nije proširio ni na koji drugi objekat, to je sprat objekta", kazao je Malinić.

Još nema više konkretnih informacija o materijalnoj šteti, kao ni o uzroku požara.

Iz policije je saopšteno da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se uviđaj na licu mjesta izvrši kada se steknu uslovi, te da je potrebno preduzeti sve neophodne mjere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

XS
SM
MD
LG