Dostupni linkovi

Povodom 160 godina rođenja: Tesla u Banjaluci


Povodom 160 godina od rođenja svjetskog velikana Nikole Tesle, u banjalučkom Domu omladine u petak je otvorena izložba posvećena ovom naučniku, u okviru koje su izložene i inovacije učenika srednjih škola iz Banjaluke nagrađene na ovogodišnjem "Inostu mladih".

Osim detalja u vezi sa životom i djelom Nikole Tesle, postavljenih na 35 banera, posjetioci mogu vidjeti brodić na daljinsko upravljanje koji su radili učenici Tehničke škole, dron za geodetska računanja i snimanja koji su napravili učenici Građevinske škole i Teslin transformator Škole učenika u privredi.

Pomoćnica ministra nauke i tehnologije Republike Srpske Biljana Vojvodić naglasila je da je resorno ministarstvo sa zadovoljstvom podržalo ovu izložbu, kao i da podržava rad inovatora.

"U sklopu toga je organizovana i ova izložba kao i niz drugih manifestacija koje priprema Savez inovatora povodom 160 godina od Teslinog rođenja. Prošle sedmice je ovim povodom održana izložba i u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske", podsjetila je Vojvodićeva.

Izložba će biti otvorena do 17 jula.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG