Dostupni linkovi

Poslanica iz stranke ljubitelja teorija zavere predsednica odbora za nauku Skupštine Srbije


Branimir Nestorović u Predsedništvu Srbije, Beograd, 26. februar 2020.
Branimir Nestorović u Predsedništvu Srbije, Beograd, 26. februar 2020.

Bogdana Grifit Koljević, poslanica stranke „Mi-glas iz naroda-prof. dr Branimir Nestorović“, izabrana je za predsednicu Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, saopštio je Parlament.

Za njen izbor glasali su 2. aprila poslanici i članovi odbora na prvom zasedanju koji je po Poslovniku sazvala predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, nakon što je parlament konstituisan 6. februara.

Lista "Mi-glas iz naroda" na izborima 17. decembra osvojila je 178.830 glasova i 13 mandata u skupštini, pre nego što ju je u februaru Nestorović napustio i osnovao svoju novu stranku.

Branimira Nestorovića javnost Srbije upoznala je u direktnom televizijskom prenosu 26. februara 2020. u Predsedništvu, povodom epidemije COVID-a 19, kada je izjavio:

„Ne mogu da verujem da se narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje, svakojaka maltretiranja, uplaši najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, koji na Fejsbuku postoji", rekao je Nestorović.

Tada je dr Nestorović ocenio da žene slobodno mogu da idu u šoping u Milano, u trenutku kada je u Italiji bilo slučajeva korona virusa, te besmislicom nazvao zatvaranje granica.

Kao nekadašnji načelnik pulmologije u Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu i profesor Medicinskog fakulteta bio član državnog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. Kasnije ga je napustio zbog, kako je rekao, neslaganja sa donetim odlukama.

U januaru 2021. na domaćoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom rekao je da je Svetska zdravstvena organizacija neopravdano proglasila pandemiju korona virusa da bi se srušio američki predsednik Donald Tramp.

Svojevremeno je u intervjuima tražio uverljivije dokaze da je Zemlja okrugla.

„Volim teorije zavere zato što sve što pročitaš deluje vrlo logično i, što je najsmešnije, logičnije nego ono što pišu ovi zvanični“, govorio je Nestorović.

Po osnivanju političkog pokreta u 2023, u kampanji za decembarske parlamentarne izbore i izbore u Beogradu kritikovao je saradnju Srbije sa zemljama Zapada i rekao da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin njegov idol.

XS
SM
MD
LG