Dostupni linkovi

Roditelji iz regije preko interneta razmenjuju dečju opremu


Ilustracija
Kako obezbediti jeftinu bebi opremu? Ovo pitanje postavlja hiljade roditelja svakodnevno. U Novom Sadu je pokrenut sajt koji nudi rešenje. U pitanju je portal za razmenu dečje opreme na prostoru bivše Jugoslavije.

Portal beberzica.rs su pokrenule majke iz Novog Sada. Sajt nudi odeću, obuću, igračke i razne druge stvari koje su potrebne mališanima.

Jedna od pokretačica sajta je Ivana Vukovac. Ona kaže za Radio Slobnodna Evropa da je ideja razmene prvo krenula samo na teritoriji Srbije, ali su onda shvatili da su sa istim problemima suočeni i drugi roditelji širom zemalja bivše Jugoslavije.

„Ta međudržavna razmena funkcioniše na sledeći način: ako na primer nešto šaljemo u Hrvatsku, to bi bilo jako skupo da uradimo putem pošte ili kurirske službe, pa stvari često šaljemo autobusom. To je jednostavniji i često je to i besplatno. Na isti način to funkcioniše i sa Bosnom i Hercegovinom, i do sada sve ovo jako lepo ide“, kaže Vukovac.

Ona naglašava da je razmena besplatna, i jedino se naplaćuju oglasi za prodaju.

„Ovaj portal je nastao kao vid podrške roditeljstvu. Razmena na sajtu je besplatna. Međutim, postoje oni koji bi ipak da prodaju svoje stvari. Na primer oni koji imaju polovnih krevetaca i ne vide za šta bi mogli da ih razmene prosto stave oglas na naš sajt. Cena ovakvih oglasa je niska, i sav iznos ulažemo u održavanje sajta“, objašnjava ona.

Pitali smo bake i majke u Novom Sadu, šta misle o ovoj ideji.Vlasnice sajta imaju plan da, pored online razmene bebi opreme, u budućnosti u gradovima širom Vojvodine organizuju i javnu razmenu dečje i bebi opreme
  • 16x9 Image

    Norbert Šinković

    Diplomirao je na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radijskim novinarstvom počinje da se bavi još u srednjoj školi. Od 2011. dopisnik RSE.

XS
SM
MD
LG