Dostupni linkovi

Okončana kriza u mesnici u Rudom, uhapšene tri osobe


Prostor gdje se nalaze dvojica pripadnika sudske policije Rpublike Srpske, Rudo 16. juni 2023.
Prostor gdje se nalaze dvojica pripadnika sudske policije Rpublike Srpske, Rudo 16. juni 2023.

Okončana je kriza u mesnici u Rudom na istoku Bosne i Hercegovine nakon što su dva sudska policajca iz entiteta Republika Srpska spašena i nalaze se na sigurnom mjestu, rekao je za Radio Slobodna Evropa direktor sudske policije RS-a Željko Dragojević.

Njih je u petak, 16. juna, protivpravno zadržalo nekoliko osoba u prostorijama mesnice dok su obavljali službenu dužnost.

"Žandarmerija Policijske uprave Foča obavile je pretres prostora u i oko mesnice i prema našim informacijama pronađeno je nekoliko pušaka", kaže za RSE Dragojević.

Dragojević je dodao i da su akcijom Žandarmerije PU Foča uhapšene i tri osobe, među njima i sin vlasnika mesnice.

"Dvojica pripadnika Sudske policije jutros su došli da privedu vlasnika mesnice, a po naredbi Osnvnog suda u Višegradu, gdje je došlo do prijetnji i sada policija nije mogla napustiti taj prostor", kaže Dragojević za RSE.

Vlasnik mesnice, kako je direktor Sudske policije Željko Dragojević rekao, je uhapšen i trenutno se nalazi u Policijskoj upravi Višegrad.

O svemu je upoznato i obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo pod čijim nadzorom se poduzimaju radnje na dokumentovanju krivičnog djela.

XS
SM
MD
LG