Dostupni linkovi

Pucano na policijski automobil na severu Kosova


Patrola kosovske policije, arhivska fotografija
Patrola kosovske policije, arhivska fotografija

Policija Kosova je 27. januara saopštila da je pucano na policijski patrolni automobil u Banjskoj, u opštini Zvečan koja je naseljena većinski srpskim stanovništvom.

Kako je saopšteno iz policije, u napadu niko nije povređen, a na policijskom automobilu je pričinjena materijalna šteta. Za osumnjičenima se traga.

"Nadležne policijske jedinice su identifikovale napušteni automobil džip-opel za koji se sumnja da je umešan u slučaj. Takođe, u blizini vozila uočeni su tragovi osumnjičenih lica koja su pobegla u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da su oduzeli automobil i da je ovaj slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva i napada na službeno lice.

Inače, na severu Kosova, naseljenom većinski srpskim stanovništvom, kosovska policija je u proteklom periodu zabeležila više napada na njihove pripadnike.

Poslednji incident dogodio se 23. januara u Bistrici, u Leposaviću, kada su dvojica Srba odbila da se zaustave na kontrolnom punktu, a policija je otvorila vatru na automobil i ranila jednog Srbina. Policija je saopštila da je ovaj automobil tokom vožnje udario u policijski automobil.

Policija je tada saopštila da dvojica osumnjičenih, sa inicijalima D.S i M.D, imaju kriminalnu prošlost i da su umešani u više desetina krivičnih dela i prekršaja.

XS
SM
MD
LG