Dostupni linkovi

Zaplijenjena tona kokaina u Crnoj Gori


Osumnjičena za neovlašćen promet opojnih droga M.K. privedena u Više tuzilastvo u Podgorici.
Osumnjičena za neovlašćen promet opojnih droga M.K. privedena u Više tuzilastvo u Podgorici.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je saopštilo da je policija podnijela krivičnu prijavu protiv dvije osobe B.K.i M.K. zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su uhapšeni u akciji policije i carine kada je zaplijenjeno preko jedne tone kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice.

„Osumnjičeni će, biti saslušani danas. Po nalogu ovog tužilaštva oni su uhapšeni nakon koordiniranih aktivnosti tužilaštva i Uprave policije kojom prilikom je u isporuci banana pronađeno oko 1.400 kilograma opojne droge kokain", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ranije danas crnogorska policija je potvrdila da je u akciji sprovedenoj tokom noći 26. avgusta zaplijenila oko tonu kokaina u naselju Mojanovići u Zeti pored Podgorice.

"Droga je pronađena u pošiljci banana, dvije osobe su uhapšene", navela je Uprava policije u objavi na Twitteru.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Upravom carina, te je zaplijenjeno 1.205 paketa kokaina čija je ukupna težina oko jedne tone.

Policija nije saopštila detalje otkrivanja narkotika. Akciju policije i carnika pozdravili su visoki državni funkcioneri , kao i predstavici dijela političkih partija koji su rezultat rada bezbjednosnih službi nazvali istorijskim i briljantnim podvigom.

“Ovo je najveći udarac za trgovce narkoticima u istoriji Crne Gore. naša djeca neće biti taoci organizovanog kriminala”, saopštio je premijer ZdravkO Krivokapić u objavi na twitteru.

“Čestitam MUP-u, direktoru, menadžmentu i službenicima policije, kao i carini na istorijskoj zaplijeni kokaina. Crna Gora neće biti zemlja kriminala”, napisao je vicepremijer Dritan Abazović na Twitter profilu.

XS
SM
MD
LG