Dostupni linkovi

Pokemon Go, mobilni hit u svijetu


Mladi ludi za Pokemon Go

Izvor: Reuters

Vijest koja će veseliti aktivne igrače je i da kompanija radi na povećanju serverskih kapaciteta kako bi mogli podržati nagli rast broja igrača. Iako su dostupni u malom broju zemalja, Pokemon Go već je sada apsolutni mobilni hit u svijetu.

No, prava najezda tek stiže.

John Hanke, direktor Niantica, rekao je za Reuters kako žele igru lansirati u otprilike 200 zemalja i to relativno brzo. U posljednja dva dana igra je stigla i u Europu, a nakon Njemačke u lov za malim čudovištima su krenuli Britanci.

Zbog globalne pomame za Pokemonima, Nintendu je vrijednost dionica skočila za 77 posto i to na najvišu razinu u posljednjih šest godina. Kompaniji je tako u posljednjih nekoliko dana ukupna vrijednost narasla za 15 milijardi dolara.

Hanke nije htio govoriti detaljnije o rasporedu za lansiranje na nova tržišta, ali njihovom prethodniku Ingressu trebalo je mjesec-dva kako bi došli do tog broja zemalja.

Uskoro stižu na japansko tržište, a rješavaju i probleme s kartama u Južnoj Koreji. I Kinezi bi tehnički mogli dobiti igru, ali ono što ih ograničava su propisi.

XS
SM
MD
LG