Dostupni linkovi

Uskoro u prodaji podmornica na pedale


Ilustrativna fotografija: Ruska kompanija je objavila da će cijena podmornice biti oko 56.500 eura
Nevjerovatna podmornica inovativnog dizajna koja se pokreće pedalanjem i koja može porinuti do 30 metara u dubinu razvijena je u Rusiji i uskoro će se naći u prodaji.

Sprava koju mogu pokrenuti dvije osobe bez posebnog treninga kreće se brzinom ljudskog hoda, a osobe koje pedalaju sjede sa strana. Podmornica je napravljena od posebne vrste stakla, a njeni izumitelji kažu da nudi "spektakularan pogled ispod površine vode".

Osim dva seta pedala, ljudi koji se nađu u njoj mogu upravljati tek volanom i nekoliko dugmića, što ovu podmornicu čini prejednostavnom za upotrebu.

Ruska kompanija Marine Innovative Technologies Ltd (MIT) objavila je da će cijena podmornice biti oko 56.500 eura, iako bi za preprodavače mogla pasti i na 17.000 eura, piše Telegraph.

Iz MIT-a očekuju da će najviše primjeraka prodati ljudima koji ih žele koristiti u privatne svrhe, ali i kompanijama koji će podrmornice koristiti kako bi razvili turizam u svojim mjestima.

Podmornica je duga 3,4, a široka dva metra. Može se prevoziti na prikolici automobila, a u vodi se kreće naprijed, nazad, gore i dole, te se može rotirati po vertikalnoj osi.
XS
SM
MD
LG