Dostupni linkovi

Podgorica: „Pozdrav“ ruskom ambasadoru


Bilbord u Podgorici

U Podgorici je osvanuo bilbord sa ironičnim pozdravom upućenom dosadašnjem ambasadoru Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreju Nesterenku. Anonimni autor je na ruskom jeziku napisao:

"Poštovani gospodine Nesterenko, hvala vam na preporukama za članstvo u NATO. Poručujemo vam: dalje ruke od nas. Predlažemo da se odmorite na našim obalama i srećan vam put", piše na bilbordu na kom kao potpisnik stoji "Suverena Crna Gora".

Tokom četvorogodišnjeg mandata, odlazeći ambasador Nesterenko je aktivno slao poruke protiv članstva Crne Gore u NATO, ignorisao pojedine državne manifestacije, a organizovao aktivnosti na kojima nije bilo predstavnika vlasti.

Ovakav odnos je učestao nakon što je Crna Gora pojačala kampanju za članstvo u NATO i pridružila se sankcijama EU protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu.

  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG