Dostupni linkovi

Hrvatski premijer Plenković drugi put pozitivan na korona virus


Andrej Plenković, hrvatski premijer, 30. septembar 2021.
Andrej Plenković, hrvatski premijer, 30. septembar 2021.

Hrvatski premijer Andrej Plenković po drugi put je pozitivan na korona virus, saopšteno je iz njegovog kabineta 14. septembra.

On je dan ranije razvio simptome bolesti, te ima i povišenu temperaturu.

Predsjedniku Vlade određena je mjera izolacije, te će svoje obveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute liječnika i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

Članovi Vlade i suradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih korona virusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje, te druge mjere opreza.

Ovo je drugi puta da je Plenković pozitivan na koronu. Prvi puta je to bio krajem studenog 2020. godine. I tada ga je mijenjao potpredsjednik Medved.

U Hrvatskoj je 13. septembra zabilježeno 496 novih slučajeva zaraze korona virusom, preminulo je sedam osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 1.220.986 osoba zaraženih korona virusom. Preminulo je 16.813 osoba.

XS
SM
MD
LG