Dostupni linkovi

TV Pink: Nemamo obavezu da objašnjavamo da li delimo stavove svojih gostiju


Zgrada TV Pink
Zgrada TV Pink

Televizija Pink saopštila je danas, povodom reakcija na emisiju Hit tvit u kojoj je folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, vređao novinarku televizije N1 Žaklinu Tatalović, da nema obavezu da objašnjava da li deli stavove svojih gostiju u emisijama i dodala da ti stavovi mogu biti i uvredljivi, ali da je to situacija koju u živim emisijama nije moguće izbeći.

Privatna televizija s nacionalnom frekvencijom navela je da su kvalifikacije tog slučaja koje su izneli N1 i Zaštitnik građana Srbije u direktnoj suprotnosti s onim što se dogodilo u emisiji i što je videlo više od milion gledalaca.

"Uz žaljenje što je u neprimeren kontekst postavljena novinarka koja ni na koji način nije trebalo da bude tema emisije, televizija Pink i uredništvo emisije Hit Tvit nema obavezu da objašnjava da li deli ili ne deli stavove gostiju u emisijama, a medijska je činjenica da ti stavovi u nekim slučajevima mogu biti i uvredljivi i da su to situacije koje je u živim emisijama nemoguće izbeći”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu u Pinku, u priloženom videomaterijalu iz emisije “se jasno vidi da se voditeljka Verica Bradić u pomenutoj situaciji ponela veoma profesionalno”.

Na račun Žakline Tatalović folk pevač Aleksandar Vuksanović izrekao je uvredljive tvrdnje, gostujući u nedelju, 8. novembra, na televiziji Pink.

Uprkos pokušaju voditeljke emisije da prekine Lukasovo izlaganje, on je insistirao da nastavi.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) osudili su ovakav istup folk pevača, a kancelarija Zaštitnika građana je saopštila da su uvrede i ismejavanje novinarki sve češći i brutalniji i upozoravaju na rastuću netrpeljivost, kao i nemogućnost uspostavljanja elementarnog dijaloga u društvu.

XS
SM
MD
LG