Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Petrovac: Javni toalet skuplji od četvrt miliona eura

update

Jedna od petrovačkih plaža, foto sa sajta petrovacnamoru.net
Iako je već godinu gradska kasa hronično prazna a opštinski računi blokirani, a plate javnim ustanovama i preduzećima kasne mjesecima, Opština Budva gradi u Petrovcu vjerovatno nasjkuplji javni WC u Crnoj Gori.

Šetalište od 6 miliona eura i javni wc od 300.000 eura ponukali su budvanski SNP da uputi javni poziv specijalnoj tužiteljki za organizovani kriminal.

,,Želio bih da pozovem gospođu Đurđinu Ivanović da se pozabavi izgradnjom šetališta u Petrovcu jer postoji osnovana sumnja da se radilo o nenamjenskom trošenju novca iz budžeta u kojem je opština Budva oštećena za višemilionski iznos"
, kaže
U SNP kažu da su izgradnja šetališta i njegovog wc-a, skupljeg od četvrt miliona eura, samo neki od primjera naduvanih faktura.
Miomir Pejović.

U SNP kažu da su izgradnja šetališta i njegovog wc-a, skupljeg od četvrt miliona eura, samo neki od primjera naduvanih faktura kojima se iz gradske kase plaćaju privatni graditelji za nešto što ne dobija pokriće na terenu.

,,Postoji podatak da je gradnja javnog wc-a i ostave koštala 273.917 eura. Po nama je ovo sasvim dovoljno da podstakne na sumnju da se radilo o naduvanim fakturama koje ne prikazuju stvarno stanje na terenu"
, kaže Pejović.

Parlamentarci u toalet


,,Toalet javni koji košta skoro 300.000 eura zaslužuje da ovaj parlament pođe tamo i da ga upotrijebi da se uvjerimo kako to tamo funkcioniše", kaže Stevan Džaković iz Pokreta za promjene.

Prema riječima Dragana Marovića, čelnika za opštinske investicije, najskuplji wc u Crnoj Gori ima 380 kvadrata i ima izgleda da bude prodat.

,,Objekat koga ste nazvali ,,toaleti,, je objekat od 380 kvadratnih metara sa specifičnim uslovima za gra
Šetalište i javni wc u Petrovcu su samo najnovije od investicija koje su svojim završetkom dobijale višestruko veće cijene nego na početku gradnje.
dnju u uslovima plažnog ambijenta, gdje su oni koji izvode radove ocijenili da je obim radova koje treba izvesti tamo mnogo veći. Dakle objekat od 380 kvadratnih metara i veoma je važno reći da se Morsko dobro pojavilo sa zahtjevom da kupi taj objekat. Nećemo ga prodati jeftinije nego što je izgrađen"
, kaže Marović.

Inače, šetalište u Petrovcu još nije završeno, kaže predsjednik SNP Veselin Marković i podsjeća na obećanja predsjednika opštine.

,,Ni na jedno od tih pitanja nije imao odgovor ali je znao da se treba pod hitno uzme kredit od 450.000 eura da bi se to završilo prije turističke sezone. Evo sezona je već na izmaku, šetalište još nije završeno. Pretpostavljam da, ukoliko te opare nijesu negdje drugo potrošene, a vjerovatno jesu ukoliko je podignut taj kredit, pretpostavljam da će sada ti radovi biti nastavljeni sada početkom građevinske sezone"
, kaže Marković.

Šetalište i javni wc u Petrovcu su samo najnovije od investicija koje su svojim završetkom dobijale višestruko veće cijene nego na početku gradnje. Tako je na primjer Bulevar u Budvi, prije par godina počet na dva miliona, na kraju koštao poreske obveznike 10 miliona eura.

,,Mislim da su prenaduvane cifre i da se one jedino mogu realno otkriti kada dođemo u posjed građevinskih knjiga i građevinskih dnevnika. To ćemo jednoga dana uraditi i dokazati da je opština Budva oštećena. I na kraju, imam nevjerovatnu želju da posjetim taj toalet", kaže odbornik Stevan Džaković.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG