Dostupni linkovi

"Parni valjak" posle 22 godine ponovo u Kragujevcu


Aki Rahimovski
Aki Rahimovski
Zagrebački „Parni valjak“, jedan od najpopularnijih muzičkih sastava sa prostora bivše Jugoslavije održaće koncert u Kragujevcu posle 22 godine.

Prvi ovogodišnji koncert na kome će biti predstavljen novi album “Stvarno nestvarno“, biće održan 14. februara, na Dan zaljubljenih, u sportskoj hali Jezero u kojoj se, prema najavama organizatora, očekuje oko 5.000 ljudi.

Nakon pauze duge 22 godine, "Parni valjak" će ponovo svirati u Kragujevcu, a pored pesama sa novog albuma “Stvarno nestvarno“ izvešće i brojne stare hitove od osnivanja grupe do današnjih dana, poput „Jesen u meni“, „Uhvati ritam“, „Ugasi me“, „Zastave“, i drugih uz koje su odrastale starije generacije, ali i današnji mlađi naraštaji.

Aki Rahimovski, pevač “Parnog valjka” kaže za Radio Slobodna Evropa da se raduje što će ponovo nastupati u gradu koji ima značajno mesto na rok sceni bivše Jugoslavije.

„Drago mi je da sam ponovo u Kragujevcu, gradu u kome je roken rol itekako izrastao kroz grupu 'Smak' i kroz ostale sastave, kroz danas moje dobre prijatelje Točka, Kepu, Borisa. Na žalost, velika je pauza bila. Zadnji put smo bili ovde pre 22 godine kada smo imali veliki hit, koji je danas evergrin 'jesen u meni' i veseli nas što ćemo ponovo biti u Kragujevcu“, kaže Rahimovski.



Frontmen grupe kaže da je tadašnja Jugoslavija, zahvaljujući ne samo Parnom valjku već i Indeksima, Bijelom dugmetu, Ribljoj čorbi, Smaku i celoj generaciji muzičara iz 70-tih i 80-tih godina, bila rokerski nastrojena i da je rok spajao ljude iz svih njenih krajeva.

„To je istorija. Po meni je taj period sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih najplodotvornije razdoblje muzike, roken rola i svega onoga što je vezano za umetnost ex Jugoslavije. Definitivno, mi smo iz te generacije čije pesme ne poznaju granice, jer je pesma ta koja spaja ljude“, kaže Rahimovski.

"Parni valjak" će nakon Kragujevca održati koncerte u Sloveniji i u Austriji.
XS
SM
MD
LG